Sondajul relevă că 70% dintre respondenti nu isi permit din ratiuni financiare să aleaga o hrana sanatoasă, iar 19% din lipsă de timp, potrivit realitatea.net
In privinta alimentelor pe care le cumpara din magazine, 76% dintre persoanele chestionate sunt atente la termenul de valabilitate al produselor, 69% la modul in care arata acestea, 39% la ambalaj, 57% la pret, iar 81% acorda o atentie deosebita mirosului.
Referitor la masa cea mai importanta din timpul zilei, 30% dintre respondenti indica pranzul, 15% – micul dejun, 7% – cina, in timp ce 22% apreciaza ca toate cele trei mese ale zilei sunt la fel de importante.
Carnea este preferata de 21% dintre respondenti, 19% opteaza pentru legume, 18% aleg ciorbele, 8% – supele, 6% – mancarurile pe baza de cartofi, 5% – sarmalele, 3% – lactatele si branzeturile si doar 1% fructele.
Cei mai multi dintre respondenti (89%) servesc masa de pranz acasa, 9% la serviciu, iar 1% la restaurant.
90% dintre participantii la sondajul realizat in 15 si 16 mai sunt atenti la ce mananca pentru a se mentine sanatosi, in timp ce în timp ce 10% considera ca „este important sa stim ce mancam”.
Volumul esantionului IRES a fost de 1.160 de persoane, cu varste pornind de la 18 ani. Eroarea maxima tolerata este de plus/minus 2,9%