Opinia Timisoarei

Romi filmati in timp ce terorizeaza o familie din Timisoara. Video cu impact emotional

TIMISOARA. Au fost facute publice imagini din timpul unui scandal dintr-o curte comuna din Timisoara, din cartierul Fabric, in care o familie ar fi terorizata de vecinii romi de 20 de ani.

CITESTE SI: A scapat ca prin minune. O femeie din Timisoara, lovita in plin de masina pe trecerea de pietoni, s-a ales doar cu cateva vanatai. Video cu momentul impactului 

Filmarea, facuta acum cateva zile, in 17 mai, spune primarul Timisoarei, i-a fost transmisa prin portalul Stop Abuz, nou creat de administratie, unde oamenii pot raporta astfel de situatii, in care familii de romani sunt hartuite de cele ale romilor care vor sa-i determine sa le vanda locuintele si sa plece.

„Cosmarul dureaza de 20 ani. Asa traieste familia Dragos cu vecinii in curtea comuna. (…)
Trebuie sa recunoastem adevarul: ca in anul 2024 inca sunt timisoreni agresati si hartuiti de clanuri fara ca statul roman sa-i protejeze.
In ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare si cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopti intregi. Copiii au fost instigati sa dea cu mingi in fiica insarcinata. (…)

Si totusi sunt hotarati sa nu cedeze. Sa nu vanda in urma violentei la care sunt supusi de doua decenii.
Fac un apel la toate institutiile statului – la Politia Nationala si la DIICOT, la ANAF si la Oficiul de Combatare a Spalarii Banilor, la Inspectorat in Constructii, la Protectia Copilului. Sa foloseasca fiecare parghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ institutiile primariei aici. (…)
Apelez si la toata comunitatea timisoreana. Sa fim uniti si sa nu mai acceptam. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tacuta a unor politicieni si functionari”, a transmis edilul sef al Timisoarei.

In urma cu 2 ani, voluntarii asociatiei Logs din Timisoara au fost amenintati cu moartea si atacati cu pietre de o familie de romi pe bulevardul Loga unde inchiriasera o locuinta.
La acea vreme, primarul Timisoarei a condamnat public cele intamplate, insa n-a mai facut nimic in privinta situatiilor de acest fel pana acum, in preajma alegerilor locale. Intrebat de jurnalisti de ce, edilul s-a marginit sa spuna ca „a tinut legatura” cu cei de la Logs si ca e nevoie de colaborare intre autoritatile statului.

UPDATE: Agresorul familiei din Fabric a fost retinut de politisti inca din 17 mai pentru distrugere

„La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, polițiștii Secției 1 Timișoara au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloși din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că la aceeași dată, în jurul orei 18:14, un bărbat în vârstă de 27 de ani, folosindu-se de un obiect contondent, ar fi distrus mai multe elemente de caroserie ale unui autoturism, precum și camerele de supraveghere ale unui imobil, în urma unui conflict spontan cu vecinul său.

În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timis”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

UPDATE: Familia terorizata de romi pe strada Academician Corneliu Miclosi multumeste politistilor pentru cum au actionat in 17 mai

Familia care a dezvaluit ca este hartuita de vecinii romi de 20 de ani, in incercarea de a o determina sa renunte la apartamentul parintilor, a transmis reprezentantilor Politiei Timis, miercuri, 29 mai, multumiri pentru felul in care au actionat ofiterii IPJ in 17 mai, ziua in care a avut loc scandalul din filmarea data publicitatii. Totodata, membrii familie au tinut sa faca si o precizare.

Subsemnatii Dragos Camelia si Luca David, dorim sa aducem clarificari asupra incidentului din data de 17.05.2024, cand a fost vandalizat autoturismul din curtea comuna. Mentionam faptul ca politistii implicati in acest caz au dat dovada de profesionalism, in special domnul Alexandru. In declaratia de presa din 28.05.2024 am facut referire la alte incidete petrecute in decursul a 20 de ani, nu la aceasta ancheta care este in curs de desfasurare.

Cu stima, ing. Dragos Camelia si ing. Luca David„, a transmis familia David politistilor din IPJ Timis.

Exit mobile version