Opinia Timisoarei

S-a facut dreptate! Vasile Rus poate juca din urmatoarea etapa pentru Timisoara Saracens

TIMISOARA. Cazul Vasile Rus s-a incheiat joi. Jucatorul Timisoarei fusese suspendat 8 etape pentru un presupus atac verbal rasist impotriva fijianului Ratu Taniela Marunuwasawasa in meciul dintre Stiinta Baia Mare si Timisoara, din etapa a IV-a a Superligii CEC Bank. Jucatorul maramuresenilor insa l-a lovit repetat pe sportivul de la Saracens fiind eliminat si apoi suspendat doar trei etape.

CITESTE SI: Copil de 15 ani, beat la volanul unei masini, a ranit grav un politist in misiune 

Comisia de Disciplina la „condamnat” drastic insa pe Rus fara probe. Clubul banatean a facut apel si a castigat, iar Rus este liber sa joace din etapa viitoare, dupa ce a stat nedrept pe tusa doua runde.

Ca urmare a cererii de apel inaintate de clubul nostru, saptamana trecuta, impotriva deciziei Comisiei de Disciplina emise contra jucatorului nostru, Vasile Rus, respectiv suspendare 8 etape pentru presupusul antijoc comis in timpul partidei CSM Stiința Baia Mare v Timisoara Saracens din data de 21.09.2019, Comisia de Apel a F.R.R. s-a intrunit in data de 09.10.2019, conform comunicatului primit astazi și a decis: „Admite apelul declarat de SCM Timisoara – prin manager Attila Brosovszki, ca fondat si anuleaza Decizia Comisiei de Disciplina 6540/27.09.2019, decizie cu privire la sanctiunea aplicata jucătorului Vasile Rus in urma presupusului antijoc sub forma verbala, respectiv 8 saptamani suspendare.” Altfel spus, Comisia de Apel a gasit ca „preponderenta probelor existente … a fost rasturnata de apelant, motivele invocate prin contestatie fiind, in opinia membrilor comisiei catalogate ca indreptatite si fundamentate in contra-probă.” Prin urmare, jucatorului Vasile Rus i s-a anulat suspendarea si este liber sa joace”, se arata intr-un comunicat al clubului banatean.

Vasile Rus a jucat in acest sezon titular in primele patru partide din Superliga si nu a reusit sa inscrie vreun punct. In Cupa Romaniei, Rus a evoluat titular in partidele cu Universitatea Cluj si Stiinta Baia Mare, si a intrat din postura de rezerva cu Tomitanii Constanta, cand a si inscris un eseu.

Rugbystul nascut la Bistrita poate intra in teren inca din etapa viitoare, cand Saracens va juca pe terenul Universitatii Cluj.

Exit mobile version