TIMISOARA. A ramas stabilit. Stadionul „Dan Paltinisanu” din Timisoara va fi demolat, iar reprezentantii Consiliului Judetean Timis, care administreaza arena sportiva, au decis cand va fi facuta batrana arena una cu pamantul, iar primul buldozer va intra pe santier.
Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca operatiunea de demolare se va desfasura in toamna acestui an.
„In toamna incepem demolarea. Inca nu s-a stabilit cu exactitate in ce luna vom incepe, insa stim cu siguranta ca dupa vacanta de vara ne vom preocupa de aceasta operatiune. Cum am mai spus-o, actualul stadion nu mai prezinta siguranta, am luat deja masuri in acest sens, si trebuie sa ridicam la Timisoara un alt stadion nou si modern„, a spus liderul CJT Calin Dobra.
Despre demolarea Stadionului „Dan Paltinisanu” din Timisoara, Calin Dobra a vorbit inca de la preluarea mandatului. De atunci si pana in prezent, peluza sud si o parte din tribuna a doua au fost inchise pentru ca o buna parte din terasament s-a prabusit si exista pericol de accidentare. Stadionul este intr-o stare avansata de degradare, iar unica solutie este demolarea.
Consiliul Judetean Timis si-a propus sa construiasca, pe locul actualului stadion, o arena noua, moderna. Cel mai probabil, investitia va fi inceputa cu bani de la bugetul judetului, urmand ca apoi sa recupereze sumele de la Compania Nationala de Investitii. Pana atunci, insa, in bugetul din acest an a fost prevazut 1 milion de lei pentru demolare. Constructia noului stadion ar urma sa dureze trei ani.
Si la Arad, Stadionul UTA a fost demolat in trecut, iar la demolare fiecare suporter a fost asteptat sa ia o amintire din vechiul stadion. Nu putini au fost cei care au luat cu ei caramizi, bucati de beton sau chiar scaune. La fel si la Timisoara, reprezentantii Consiliului Judetean Timis se gandesc sa „adopte” modelul vecinilor de la Arad, iar vechii polisti s-ar putea alege cu o amintire din actuala arena sportiva.
Stadionul din Timisoara a fost construit in 1963 prin munca voluntara, iar pana in 1995 s-a numit „1 Mai”.