Opinia Timisoarei

S-a stins actorul Alain Delon, un simbol al cinematografiei

Actorul Alain Delon, un monstru sacru al cinematografiei, a murit, duminica, la 88 de ani.

Decesul a fost anuntat de cei trei copii ai sai.

„Alain Fabien, Anouchka, Anthony si (câinele sau) Loubo sunt profund intristati sa anunte decesul tatalui lor. Acesta s-a stins din viata in liniste in casa sa din Douchy, inconjurat de cei trei copii ai sai si de familia sa. (…) Familia sa va roaga sa ii respectati viata privata in aceasta perioada de doliu extrem de dureroasa”, se arata in comunicat.

Legendarul star de cinema, care a suferit un accident vascular cerebral în 2019, suferea și de limfom (cancer al sistemului limfatic) și fusese plasat sub protecție judiciară din ianuarie, cu numirea unui reprezentant desemnat de tribunal „pentru îngrijirea sa medicală”.

Nascut la 8 noiembrie 1935, Delon a revolutionat cinematografia cu frumusetea sa de inger diabolic in filmele lui Clément, Melville si Visconti.

Un simbol al industriei cinematografice, Alain Delon a jucat in peste 80 de filme, sub indrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville si Jean-Luc Godard, si alaturi de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand si Lino Ventura.

A fost si unul dintre cei mai frumosi actori ai tuturor timpurilor.

Exit mobile version