Opinia Timisoarei

S-a stins din viata Sir Bobby Charlton, legenda Angliei si a lui Manchester United

Fostul mare fotbalist englez Bobby Charlton a murit sambata, la varsta de 86 de ani, in ziua in care echipa al carui simbol este, Manchester United, are meci in campionat la Sheffield.

CITESTE SI: Politehnica Timisoara, aproape de victorie pe terenul campioanei. Banat Girls a pierdut acasa cu Farul 

Anuntul a fost facut de familia fostului fotbalist.

Anuntam cu mare tristete ca Sir Bobby a decedat sambata dimineata, inconjurat de familia sa. Dorim sa le multumim celor care au avut grija de el si numeroaselor persoane care l-au iubit si l-au sustinut„, a transmis familia lui Bobby Charlton.

Cuvintele nu vor fi niciodata suficiente…A fost un erou pentru milioane de oameni, nu numai în Manchester United sau în Regatul Unit, ci oriunde se joaca fotbal in aceasta lume. A fost admirat pentru sportivitatea, integritatea si calitatile sale extraordinare de fotbalist. Sir Bobby va fi retinut drept un gigant al acestui sport„, a fost mesajul clubului Manchester United, postat pe site-ul oficial.

Sir Bobby Charlton a jucat pentru prima echipa a lui Manchester United in intervalul 1956-1973, acumuland 758 de meciuri si 249 de goluri. Alaturi de gruparea de pe Old Trafford, fostul mijlocas a cucerit, printre altele, Cupa Campionilor Europeeni (1968) si trei titluri în Anglia (1957, 1965 si 1967), scrie sport.ro.

Sir Bobby Charlton a facut parte din nationala Angliei care a cucerit Cupa Mondiala in 1966. Tot in acel an reusea sa castige Balonul de Aur in fata portughezului Eusebio si germanului Franz Beckenbauer.

Bobby Charlton raises the Jules Rimet trophy in the air following England’s 4-2 victory after extra time over West Germany in the World Cup Final at Wembley Stadium, 30th July 1966. Amongst his team mates celebrating with him are goalkeeper Gordon Banks, Alan Ball on his right and team captain Bobby Moore (1941 – 1993) at his left. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

La nationala Angliei, Charlton a marcat 49 de goluri in 106 meciuri. El a fost golgheterul all-time al nationalei in intervalul 1970-2015, ulterior fiind depasit de Wayne Rooney si Harry Kane.

A fost unul dintre supravietuitorii dezastrului de la Munchen, din 6 februarie 1958, cand aeronava cu care echipa se intorcea de la Belgrad, de la un meci de Cupa Campionilor Europeni s-a prabusit.

Exit mobile version