Opinia Timisoarei

Prefectul de Timis il contrazice pe Dominic Fritz: Primaria Timisoara nu a fost amendata pentru un gard din 2016 in Parcul Copiilor, ci pentru dezastrul de acum din locurile de joaca

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a reactionat dupa ce primarul Dominic Fritz a sustinut ca Primaria ar fi fost amendata de inspectorii de la Protectia Consumatorului pentru gardul prabusit in Parcul Copiilor in 2016. Reprezentantul Guvernului il contrazice pe edil si declara ca sanctiunile aplicate in ultimele zile municipalitatii sunt doar pentru defectiunile constatate la locurile de joaca. Mihai Ritivoiu a precizat si ca amenzile puteau fi cu mai mari.

CITESTE SI: Primaria Timisoara, iarasi buna de plata. Administratia Fritz amendata din cauza locurilor de joaca distruse care pun copiii in pericol 

Dupa ce comisarii OPC au amendat Primaria Timisoara, zilele trecute, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz evidentia ‘harnicia’ inspectorilor de la Protectia Consumatorului si transmitea ca municipalitatea a fost sanctionata pentru gardul cazut in 2016 in Parcul Copiilor.

In 2016, acum exact 6 ani si o luna, a cazut un gard la Parcul Copiilor sub greutatea plantelor netunse de Horticultura. Anul acesta a fost demis directorul care credea ca este etern si am bugetat un proiect de reparatii majore ale Parcului Copiilor. Azi, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a amendat Primaria Timisoara pentru gardul cazut in 2016… Harnicia care i-a cuprins pe inspectorii unor institutii din judet nu poate decat sa ma bucure si e un pas in directia corecta„, scria printre altele edilul in 11 aprilie.

Prefectul de Timis a venit cu precizari legate de acest subiect.

Altele sunt chestiunile care ma deranjeaza referitor la abordarea dlui primar. Acum 6 ani si o luna a fost un gard, CJPC a amendat Primaria pentru gardul cazut. A fost un control in 2017, facut de CJPC, primaria l-a contestat, s-a dus in instanta, in 2018 s-a dat hotararea instatei pe acel control. Citez din hotararea instantei:”locul de joaca situat in parcul Ion Creanga nu avea asigurata imprejmuirea pe latura inspre bulevardul Michelangelo, ulterior s-au prezentat 4 poze efectuate la data de 10.10.2017 din care se observa ca a fost remediata deficienta constatata”…Deci nu a fost amendata Primaria pentru gardul cazut in 2017 si e foarte importanta aceasta nuanta. Vreau sa spun ca controalele noastre au o abordare construcutiva, vor sa lase avertismente pe cat posibil, nu sa plimbam banii statului de la o institutie la alta„, spune Mihai Ritivoiu.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu spune ca verificarile in locurile de joaca din parcuri au fost anuntate cu trei zile inainte, sanctiunile puteau fi mult mai mari si ca nu au fost verificate toate locurile de joaca din Timisoara.

Pe partea de control a Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului vreau sa va spun ca controlul a fost notificat cu trei zile inainte, cuantumul maxim al amenzilor pentru abaterile constatate era de 70.000 de lei si au primit 10.000 de lei. Din cele 60 de locuri de joaca existente in Timisoara au fost verificate 6, cele mai mari si reprezentantive. Discutia a fost pe Parcul Copiilor care este cel mai reprezentativ. Am indisponibilizat 5 echipamente, adica locuri de joaca efective unde copii se joaca, au fost imobilizate pentru ca reprezentau un risc la sanatate si integritatea copiilor. Mai mult decat atat nu am inchis locurile, ci le-am izolat cat intr-un termen scurt sa se remedieze defectiunile„, spune Mihai Ritivoiu.

De asemenea, verificarile in parcuri si locuri de joaca se vor extinde in perioada urmatoare.

Tot astazi voi mai dispune un control al unei echipe mixte Protectia Consumatorului si Inspectoratul de Stat in Cosntructii, care in perioada urmatoare sa verifice toate locurile de joaca si parcurile din judetul Timis. Vine primavara, dupa 2 ani grei, cred ca avem dreptul sa ne bucuram de vremea de afara cu copii nostri in siguranta. Va asigur in cel mai scurt timp ca locurile de joaca din judet vor fi fie reparate, fie inchise cele care nu prezinta garantii. Asigur toate primariile liberale, USR si de la alte partide de echidistanta si de tot sprijinul meu„, a completat prefectul de Timis.

Exit mobile version