Opinia Timisoarei

S-au stabilit taxele si impozitele pe care timisorenii le vor plati in 2012! Sunt la acelasi nivel ca anul trecut

TIMISOARA. Proiectul privind taxele si impozitele din anul 2012 a fost aprobat de Consiliul Local. Timisorenii vor plati mai multe taxe de anul viitor, insa impozitele vor fi aceleasi.

Potrivit sefului Directiei Fiscale, Adrian Bodo, taxele si impozitele nu se maresc, dar nici nu scad. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice vor plati cat au platit si in ultimii 2 ani de zile.

“Impozitele si taxele raman la acelasi nivel si pentru persoanele juridice, dar si pentru persoanele fizice. Cota impozabila se majoreaza cu 20%, dar in asa fel incat sa ramana ca in 2011, adica 0,75 din valoarea impozabila a imobilului + 20%. Nu cresc impozitele pentru anul viitor. Practic, cota care se aplica este de 0,9″, a declarat Adrian Bodo.

In proiectul de hotarare au fost insa incluse mai multe taxe noi pentru timisoreni, care vor plati si impozit pentru ambarcatiunile pe care le au. Primaria nu ia impozit cluburilor sportive.

“Avem o chestiune noua, la ambarcatiuni. Ca sa nu cream dificultati cluburilor sportive, avem 2 variante. Lor le luam 0% impozit, iar cei care au barci sau baza de agrement platesc 946 de lei pe an”, a mai spus Bodo.

Pe langa acestea, executivul a instituit un numar de 40 de taxe speciale, pe care le platesc doar acei timisoreni care au nevoie de seriviciile respective.

„Putem sa spunem ca 30 la suta din taxele speciale care au fost propuse a fi instaurate pe raza municipiului Timisoara au fost reduse. Nu va fi o pierdere pentru bugetul local. Nu trebuie sa fim campioni la numarul de taxe, ci trebuie sa avem acele taxe de care cetatenii au nevoie si pe care le platesc”, a explicat Adrian Bodo. Este vorba aici despre diverse taxe pentru avize, pentru eliberare de documente sau chiar pentru inaintare de documente.

Exit mobile version