Opinia Timisoarei

Sacal filmat pe strada in Timisoara. Reactia uimitoare a animalului cand un om se apropie de el. Video

TIMISOARA. Imagini surprinatoare vin de la un cititor opiniatimisoarei.ro. Acesta a filmat noaptea trecuta un sacal pe o strada din Timisoara.

CITESTE SI: Afli primul tot ceea ce se intampla cu adevarat important in Timisoara si in regiune cu Aplicatia de stiri Opinia Timisoarei. 3 tipuri de alerte te tin mereu conectat la evenimente. Descarca gratuit Aplicatia OT aici!

Animalul, aparent foarte bland, se plimba pe strada Dimitrie Dinicu din cartierul Ciarda Rosie.

Uimit de aparitia neasteptata barbatul se apropie destul de mult de sacal si face putin zgomot, insa animalul nu pare defel deranjat. Si, dupa ce zaboveste cateva clipe langa o masina, isi vede de drum, cel mai probabil in cautare de mancare.

Imaginile de mai jos ne-au fost trimise de cititorul opiniatimisoarei.ro caruia ii multumim.

In ultimii ani, sacalul a devenit o prezenta constanta in zona Banatului si adesea produce pagube, cel mai recent astfel de episod fiind inregistrat chiar langa Timisoara la o stana de la marginea localitatii Chisoda, unde un atac al acestor animale a dus la uciderea a peste 100 de oi si miei, in martie.

Sacalul este un mamifer carnivor salbatic din familia Canidae, asemanator cu lupul, dar mai mic decat acesta, cu coada mai scurta si cu botul ascutit, care traieste preopnderent in nordul Africii, in sudul Asiei si in sudul Europei, si se hraneste cu animale mici si cu hoituri.

Este intermediar intre lup si vulpe, avand forma generala asemanatoare cu a vulpii, dar blana cu aceeasi structura cu a lupului, fiind numit de aceea si „lup auriu”.

In Romania, sacalul a fost semnalat in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si, de cativa ani, si in Banat, iar numarul acestor animale este in crestere.

Exit mobile version