Opinia Timisoarei

Sarmale pe saturate, mici sau gratare din plin, vinuri bune si muzica pe toate gusturile la cel mai asteptat festival aproape de Timisoara

TIMIS. Sarbatoare mare la 30 de kilometri de Timisoara, la Buzias.

In perioada 1-2 iunie, are loc unul dintre cele mai importante festivaluri din acest oras-statiune. Este vorba despre Zilele Veveritelor si Sarbatoarea Colonadei. Nu va lipsi traditionalul concurs de sarmale, dar nici bucatele traditionale: mici, gratare sau chiar purcelusi la protap. Totul va fi ”stins” cu vinurile savuroase de Silagiu, pe muzica pentru toate gusturile.

In perioada 1-2 iunie are loc cea de-a VIII-a editie a Festivalului Zilele Veverițelor, iar programul este unul complex. Totul va incepe in data de 1 iunie, in jurul orei 10.00, cu Sarbatoarea Colonadei. Aici isi vor face prezenta ”imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi”, in ritmurile muzicii Formatiei de Coarde. Tineri imbracati in costume de epoca vor prezenta dansuri din acele vremuri.

Dupa-amiaza pe scena de langa Parcul Central vor incepe concertele. Vor canta Spring Time, Cu Asar, Milica Milovanovic si orchetsra condusa de Miša Mijatović.

A doua zi a festivalului este dedicata muzicii populare. Pe scena vor urca Liliana Laichici, Ramona Vița, Vasile Conea si multi – multi alti indragiti interpreti de muzica populara din Banat, dar si ansambluri folclorice.

Tot in cadrul Festivalului Zilele Veveritelor va avea loc si mult-asteptatul concurs ”Cele mai gustoase sarmale din Banat” unde bucatari iscusiti se vor intrece in gatitul sarmalelor de tot felul. Cele mai bune sarmale vor fi premiate.

Si copiii vor avea momentul lor de sarbatoare. In data de 2 iunie, intre orele 10.00 si 12.00 va avea loc un program de divertisment pentru copii cu Trupa de animatori ”Taimparty”.Evenimentul este programat sa se desfasoare pe platoul Casei de Cultura din Buzias.

Atentie, cu prilejul Zilelor Veveritelor, ar putea fi impuse restrictii de trafic in zona centrala a orasului Buzias.

          Evenimentele se vor desfasura dupa următorul program:

Sâmbătă 1 IUNIE

Orele: 10.00 –  12.00 –  QUINTET DE COARDE – CONCERT PE COLONADĂ

 STRADA PRINCIPALĂ ÎN FAȚĂ  LA CASA DE CULTURA

Spectacol  de muzica usoara cu artisti renumiti:

16.00         CU ASAR

17.00         EXPLOSIVE

18.00         SPRINGTIME BAND

19.00         SILVIA STOIANA

20.15            ORCHESTRA SÂRBEASCA  A  MAESTRULUI  MIŠA MIJATOVIĆ ALATURI DE SOLIȘTII

                  RADIŠA UROŠEVIĆ SI  MILICA MILOVANOVIĆ.

                    

Duminică 2 IUNIE

Orele: 10.00- 12.00 – Program  de divertisment pentru copii, cu trupa de  Animatori ,,TAIMPARTY,,

13.00 – 22.00 –  Spectacol Folcloric                

14.00 – 14.30 – Concursul  gastronomic ,,Cele mai bune sarmale din Banat”

 Program artistic:
Orele 13.00 – 22.00  Spectacol ansambluri folclorice: ANSAMBLUL HORA BELINȚULUI, ANSAMBLUL “LALEAUA  PESTRIȚĂ”– NIȚCHIDORF, ANSAMBLUL “VERMEȘANA” ,  ANSAMBLUL DE  DANSURI  GERMANE “VERGISSMEINNNICHT” – BUZIAȘ,  ANSAMBLUL ,,IZVORAȘUL,, TINERET – CASA DE CULTURĂ BUZIAȘ, ANSAMBLUL,,IZVORAȘUL,, JUNIOR  – GRUPA MARE SI GRUPA MICA – CASA DE CULTURA BUZIAS, ANSAMBLUL  ,,SOROCUL,, AL CASEI DE AJUTOR RECIPROC AL PENSIONARILOR – PRIMATIM TIMISOARA,  ANSAMBLUL  “JUNII GUGULANI”

 SOLIȘTI INVITAȚI:   RAMONA VITA, LILIANA LAICHICI , VASILE CONEA, ADRIAN STANCA, CARMEN  POPOVICI, FELICIA  STOIAN, CORNELIA LUPULESCU, RAMONA GOMBOȘ,  OANA STANCA , RALUCA STANCA, ROXANA TEODORESCU,  FRANCESKA RIF, SEBASTIAN RĂMNEANTU, DARIUS HEGHES, TROCAN SERGIU, RAZVAN POIENAR,  DUGALIE SORIN, RAMONA ILIEȘ DRĂGAN, PATRICIA CIMPONIERU, ADELA JURCHESCU

Evenimentul este finantat de CJT prin programul TimCultura 2024.

Exit mobile version