Opinia Timisoarei

‘Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Vara ne coacem de cald in hala asta, iarna dardaim de frig, geamurile sunt sparte’. Furiosi, producatorii din Iosefin fac misto de ‘digitalizarea’ societatii de Piete a Primariei Timisoara

TIMISOARA. Un anunt sforaitor de la Societatea de Piete a Primariei Timisoara, menit sa lase cu gurile cascate cititorii, a fost facut zilele acestea.

Societatea Piete S.A. Timisoara continuă procesul de modernizare si investeste si in digitalizare! Producatorii pot să afle la un click distanta ce spatii sunt disponibile inspre închiriere si timisorenii, clientii pot sa afle prin scanarea unui cod QR date despre producator.
Piața Iosefin este prima din oras in care acest proces de digitalizare a fost finalizat„, transmiteau printr-un comunicat reprezentantii societatii primariei.

Grija pe care le-o poarta timisorenilor care isi fac cumparaturile in Iosefin i-a indemnat pe cei de la Piete sa le ofere si niste explicatii legate de marea digitalizare.

Este foarte important pentru timișoreni să știe ce cumpără, totul să fie transparent, astfel că fiecare dintre standurile de expunere din Piața Iosefin are cod QR. Dacă este scanat, cumpărătorul poate să afle informații despre producătorul de la care vrea să achiziționeze produse, proveniența lor, suprafețele pe care le cultivă sau producție„, au mai precizat reprezentantii societatii.

In realitate, totul este doar o mare gogorita. O spun chiar producatorii din Iosefin, care mai fac si haz pe seama laudaroseniei celor de la Piete.

Codu’ asta QR e tot ce ne lipsea. Scaneaza dracu’ prostiile astea. Nu afli nimic wow. Ne coacem vara in hala asta in Iosefin, pentru ca nu dau drumul la aerul conditionat. Nici nu stim de-i stricata instalatia si n-o repara sau daca nu dau drumul ca sa nu cheltuie. Iarna dardaim de frig. Geamuri sparte, curatenia este praf… Bine ca avem… digitalizare„, spune pentru opiniatimisoarei.ro cu naduf unul dintre producatorii vechi din Iosefin.

N-are nicio valoare prostia cu codul QR. Ce este de fapt? O legatura intre taraba si baza lor de date, unde oricum noi avem depuse toate actele. Si ce vede omul, daca scaneaza? Nu afla nicio minunatie, nicio informatie bomba. Vad ceea ce avem noi declarat la Piete SA cand inchiriem. Or, asta pot vedea oricand, ca-s publice la Piete. Bine mersi, poate sa fie un producator care scrie in documente ca e producator de rosii, si poate el are doar doua randuri de rosii in gradina, si restul cartofi si ardei, iar rosiile, de fapt, le aduce din piata de gros. De asta va zic ca e asa… un moft codu’ asta. Altele-s problemele de rezolvat„, explica pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Mai bine ar reduce taxele la mesele pe care punem produsele. De cand a venit directorul asta nou, care habar n-are de meserie, ca nah, ii veterinar, si ne-a si zis ca el e un sustinator al supermarketurilor, ca el de acolo isi face cumparaturile, ca nu trece sa ia din piete, a crescut pretul. Platim o gramada de bani pentru o masuta care nu-i cu mult mai mare de 1 metru patrat, si suntem nevoiti si noi sa cerem mai mult de la client„, a adaugat pentru opiniatimisoarei.ro un alt producator din Iosefin.

Chiar daca sa vinzi in Piata Iosefin este o adevarata provocare pentru producatori, fara aer conditionat vara, fara caldura iarna, cu praful de doua degete peste tot si geamuri sparte lipite cu plasturi si bucati de sticla ce se pot prabusi in orice clipa, dupa cum se poate vedea in fotografiile de mai jos, facute sambata, directorul de la Piete SA se mandreste cu digitalizarea si promite extinderea ei in toate pietele din Timisoara pana de Pasti.

Am început un proces amplu de modernizare și digitalizare. Am investit în siguranța colaboratorilor, am schimbat rețele de supraveghere, am modernizat sistemul de iluminat, acum continuăm cu digitalizarea. În prima etapă se poate vedea disponibilitatea locurilor. Acest lucru aduce transparență și oferă încredere oricărei persoane interesate. În faza a doua a proiectului, se vor putea face și rezervări direct de pe site, cu plată online a standurilor de expunere”, transmite Mirel Pop, seful Piete SA.

Va reamintim, in Piata Iosefin chiria pe an pentru o taraba de putin peste 1 metru e de aproape 10.000 de lei. Ce mai conteaza bataia de joc la adresa producatorilor, bine ca au cod QR lipit pe taraba.

 

Exit mobile version