Opinia Timisoarei

Schimbare de program de Ziua Nationala a Romaniei, la Timisoara. Prefectul muta depunerea de coroane de la Monumentul Ostasului Roman din Parcul Central

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Mihai Ritivoiu, a anuntat ca de Ziua Nationala a Romaniei, la Timisoara nu se vor mai depune coroane de flori la Monumentul Ostasului Roman din Parcul Central (Scudier), ci la Monumentul Eroilor Revoluției din 1989 de la Cimitirul Eroilor.

CITESTE SI: Vom avea parada militara si ceremonie de retragere cu torte, de 1 Decembrie, la Timisoara. Programul complet

Ritivoiu a explicat ca, in trecut, Monumentul Ostasului Roman s-a numit Monumentul Ostasului Sovietic, iar uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Rosii. In contextul razboiului din Ucraina, spune Ritivoiu, e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane sa se mute.

”Am decis sa schimb locul ceremoniei militare cu depuneri de coroane din 01 Decembrie. Actualul Parc Scudier s-a numit Parcul Stalin în primii ani de dupa razboi. Monumentul Soldatului Sovietic, ridicat în acei ani, a fost redenumit Monumentul Ostasului Român dupa Revolutie. Chiar si uniformele reproduse pe statuie sunt ale Armatei Rosii.
In contextul agresiunii Rusiei din Ucraina, consider ca e mai bine ca ceremonia de depunere de coroane sa se faca la Monumentul Eroilor Revolutiei din cadrul Cimitirului Eroilor. Asa cum nu poti scoate comunismul din Casa Scânteii, e bine sa mai treaca timp peste monumentul din Parcul Scudier. Timpul le vindeca pe toate.
Atentie! Restul ceremoniei militare si religioase, cu defilarea detasamentelor si a tehnicii, precum si oficierea servicului religios, vor avea loc la locul initial, Catedrala Mitropolitana”, a anuntat Ritivoiu.

Iata programul complet de 1 Decembrie la Timisoara!

 

Exit mobile version