De ce se intampla acest lucru si ce strategii putem folosi, de fapt, ca sa avem o viata implinita?
Gandurile creeaza emotii
Noi experimentam exact ceea ce credem, adica lucrurile pe care ne-am concentrat atentia. Aceste ganduri creeaza anumite emotii. De exemplu, am ramas fara locul de munca sau am divortat, putem sa ne concentram pe problemele pe care ni le inchipuim ca urmeaza dupa aceste evenimente. Concentrarea pe probleme creeaza sentimente de frica, vina, incredere de sine scazuta, nesiguranta, furie, stres, tristete. Daca le mentinem, aceste sentimente ne impiedica sa incepem o perioada de succes in viata. Ele sunt periculoase pentru ca ne impiedica sa actionam si ne pot imbolnavi. Pe de alta parte, atunci cand alegem sa ne focusam pe tipare de gandire constructiva, viata ne poate oferi daruri neasteptate. Putem alege sa privim problemele ca pe niste provocari pe care Dumnezeu ni le da ca sa ne intareasca si, ca atunci cand vom mai trece prin asa ceva, sa ni se para mai usor. Trebuie sa intelegem ca sentimentele bune ne ajuta sa trecem la actiune, fie ca vrem bani mai multi, relatii mai bune, un corp mai suplu sau mai multa incredere in noi.
Miscarea schimba dispozitia
Cum putem trece imediat de la o stare proasta la una de entuziasm? Prin miscare si schimbarea pozitiei corpului, a mimicii fetei si a gesturilor. La universitatea Berkely din Statele Unite s-a facut un experiment cu pacienti ce sufereau de depresie clinica si luau medicamente antidepresive. Timp de patru saptamani, in fiecare zi, bolnavii trebuiau sa se uite intr-o oglinda, cu un zambet larg pe fata, timp de douazeci de minute, fara sa mai ia niciun medicament. Ceea ce a urmat, dupa o luna de zile, a fost uimitor. Toti pacientii s-au recuperat complet si nu au mai avut nevoie de tratament. Asta inseamna ca trebuie sa fim atenti la mesajele pe care ni le transmite corpul atunci cand suntem stresati, la respiratia superficiala, la umerii lasati, capul jos, vocea inceata. Daca vrem sa ne schimbam starea, trebuie sa facem exact opusul acestor reactii. Cand cream emotii ca pasiunea, bucuria, recunostinta, legatura cu divnitatea sau iubirea, atunci vom avea alta viata.
Programarea succesului
Chiar daca nu de fiecare data putem controla lumea exterioara, intotdeauna avem posibilitatea sa alegem cum ne simtim in interiorul nostru. Noi avem senzatia ca vom fi fericiti cand avem mai multi bani, o relatie, o masina, etc. Orientalii stiu ca, trebuie sa ne simtim bine in interior, pentru ca mai apoi sa obtinem ce dorim. Asadar, ca sa avem succes, in primul rand trebuie sa avem o viziune clara despre ceea ce vrem sa obtinem. Daca vrem un corp extraordinar, nu ne concentram si nu spunem de fiecare data ce grasi suntem. Trebuie sa ne imaginam exact cum ne vom simti daca slabim, mai plini de energie, mai atragatori, mai increzatori. Aceasta focusare pe cum ne simtim atunci cand atingem un tel, ne da puterea si motivatia sa luptam pentru el. in al doilea rand, ne trebuie cei mai buni mentori, cele mai bune instrumente care sa ne ajute in indeplinirea scopurilor, pentru ca modelul de reusita este foarte important. In al treilea rand, este nevoie sa rezolvam conflictele noastre interioare.
De exemplu, dorim o relatie de cuplu, dar nu avem incredere in oameni, sau vrem mai multi bani, insa credem ca este in contradictie cu spiritualitatea. Ca sa scapam de vechile credinte, trebuie sa decidem ce este cel mai important pentru noi acum. Cand ne aliniem dorintele la momentul prezent, obtinem ceea ce vrem.