Opinia Timisoarei

SCM Timisoara a transferat un campion national de tineret la rugby

TIMISOARA. SCM Timisoara reusit al doilea transfer din aceasta vara si a adus o uvertura ce poate executa lovituri de pedeapsa sau transformari chiar si de la centrul terenului.

CITESTE SI: Vremea a fost mult prea rea si i-a impiedicat ascensiunea. Alpinistul Horia Colibasanu din Timisoara a renuntat, deocamdata, la visul de a cuceri al 11-lea varf de peste 8000 m din Himalaya 

David Balan este nascut in 15 aprilie 2005 si a inceput rugby-ul la CSS Gura Humorului, dupa care a trecut la LPS Suceava. Alaturi de suceveni, Balan a luat titlul national la categoria sub 20 de ani, dupa ce au invins cu 23-22 combinata Rapid – CT Golescu. In acea partida, proaspatul jucator al Timisoarei a inscris 10 puncte.

L-am vazut pe viu in acea finala, cu o lovitura transformata de la 50 de metri si cu o alta de la 55 de metri aproape de a fi transformata si aceasta. Mi-a placut foarte mult, i l-am propus antrenorului si asa s-a ajuns la acest transfer”, spune Danut Borzas, manager SCM USV Timisoara.

La seniori, David Balan a debutat in tricoul echipei din Gura Humorului, a treia clasata in Divizia Nationala. Tanarul a fost integralist in ultimele 3 partide, iar in duelul cu Sportul Studentesc a reusit 15 puncte. La Gura Humorului, in 7 partide a reusit 3 eseuri si 6 transformari.

David Balan are in palmares prezente la nationala sub 18 ani, unde a purtat si banderola de capitan, la cea sub 20, dar si la selectionata de rugby in 7 de seniori. Balan a semnat cu SCM Timisoara o intelegere valabila pana la finalul anului 2026.

SCM Timisoara l-a mai adus in aceasta vara pe Marcel Rusu, de la Dinamo Bucuresti.

Exit mobile version