Opinia Timisoarei

SCM Timisoara este noua CAMPIOANA a Romaniei la rugby. Victorie la limita, si in inferioritate, in fata rivalei din Baia Mare. Foto

TIMISOARA. SCM Timisoara a luptat din greu si a suferit pentru a aduce un nou titlu la rugby pe Bega dupa o pauza de 6 ani.

CITESTE SI: CFR Timisoara demolata la Odorhei. Gol la debut pentru un timisorean

Prima parte a intalnirii de pe stadionul Arcul de Triumf a fost de fapt un duel al jucatorilor de picior. Baimarenii au deschis scorul cu o pedeapsa a lui Popoaia, pentru ca Rupanu sa egaleze prin acelasi procedeu. Maramuresenii au mai transformat o lovitura, in timp ce timisorenii au reusit alte doua si s-a facut 9-6 in favoarea banatenilor. Finalul primei parti a fost al alb-negrilor, care au reusit un eseu si o lovitura de pedeapsa, iar la pauza Baia Mare conducea cu 14-9.

In startul reprizei secunde, Kefense Mahlo a reusit un eseu, transformat de Popoaia, iar scorul a devenit 21-9 in favoarea „zimbrilor”.

A urmat un cartonas galben incasat de baimareanul Menabde, iar in 14 jucatori jucatorii lui Eugen Apkok au incasat un eseu de la Vlad Neculau, transformat de Rupanu. Scorul era 21-16.
Dupa revenirea lui Menabde, Baia Mare a ramas din nou in 14. Dico i-a aplicat un cap in gura timisoreanului Mosese si a fost trimis pe banca pedepselor. Banatenii au profitat din nou, au inscris din doua lovituri de pedeapsa ale lui Rupanu si au preluat conducerea, 22-21.

In minutul 74, Simionescu a vazut cartonasul rosu, dupa ce s-a ciocnit cu unul dintre baimareni, care sarise sa prinda un balon.

Ultimele minute au fost de foc. Baia Mare a scapat spre butul timisorean cand mai erau 20 de secunde din timpul regulamentar, dar Kefense a scapat balonul inainte la 5 metri de terenul de tinta. A urmat o gramada ordonata cu introducerea Timisoarei. Banatenii au scos balonul, mingea a ajuns la Rupanu care a trimis in afara si Timisoara a castigat titlul.

Exit mobile version