Opinia Timisoarei

Scoala online in prima zi de dupa alegeri la Timisoara si in judet. Ce elevi vor face ore de acasa

TIMISOARA. Alegerile locale si europarlamentare de duminica au efect si asupra orelor din scolile din Timisoara si din judet.

CITESTE SI: Tot ce trebuie sa stii despre alegerile din 9 iunie. Duminica, votam pana la orele 22.00. Lista actualizata cu strazile arondate fiecarei sectii de votare din Timisoara 

Unele centre de votare sunt organizate in unitati de invatamant, si cel mai probabil clasele nu vor putea fi eliberate de cabinele de vot si alte materiale electorale la timp pentru a permite intoarcerea elevilor in banci luni dimineata. Asta nu inseamna insa ca acestia nu vor face ore.

Scolarii care nu isi vor putea face orele in clase, vor face cursuri online

Acolo unde avem sectii de vot si unde, probabil va fi imposibil sa se elibereze salile si acestea sa fie pregatite corespunzator pentru copii, ziua de luni se va desfasura (doar pentru copiii din salile unde se desfasoară activitate electorala) in sistem online„, au anuntat reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis.

Va reamintim, duminica, in 9 iunie, suntem chemati la urne sa ne alegem primarul, consilierii locali, presedintele Consiliului Judetean si consilierii judeteni, dar si europarlamentarii.

Sectiile de votare se vor deschide la ora 7.00 dimineata si se vor inchide la ora 22.00. Atentie, daca pana acum votarea se incheia la ora 21.00, de data aceasta programul de votare s-a prelungit cu 1 ora!

Toate cele peste 3 milioane de buletine de vot au ajuns in Timis, si urmeaza sa fie distribuite la fiecare sectie de votare in zilele de vineri si sambata, sub paza politistilor sau jandarmilor. Au fost tipărite in total 3.484.987 buletine de vot, din care 2.792.012 buletine pentru alegerile locale si 692.975 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare.

In judetul Timis sunt in total 616 sectii de votare, dintre care 207 sunt organizate la Timisoara. Vezi AICI unde esti arondat!

In total, 630.018 de oameni sunt chemati la urne in Timis, acestia fiind inscrisi pe listele electorale permanente. Numarul lor se poate schimba, insa nesemnificativ, din cauze de deces sau majorat.

In judetul Timis, 7.517 de candidati s-au inscris la alegerile locale, dintre care 358 de persoane vor sa fie primari, in timp ce 7 vizeaza functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis. 7.150 de persoane candideaza la primarii si consilii locale si 367 candideaza la consiliul judetean.

 

Exit mobile version