Opinia Timisoarei

Se amana deschiderea noii Maternitati Bega de la Timisoara. Anuntul DSP legat de apa

TIMISOARA. Rezultatele probelor luate din apa cu care este alimentata noua Maternitate Bega, analizate de catre DSP, sunt de natura sa amane deschiderea spitalului asa cum fusese programat.

Dintre cei 4 parametri microbiologi analizati (bacterii coliforme, enterococi, E Coli și NTG) doar unul are valori depasite fata de valorile maxime admise de legislatia in vigoare, si anume parametrul microbiologic NTG (numar total de germeni). Vineri vom avea mai multe amanunte„, au explicat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii DSP Timis.

Directia de Sanatate Publica a solicitat sa repete probele, or aceasta inseamna analize de laborator care dureaza, drept urmare, primele paciente nu vor fi internate de luni, ci, din 26 august.

In contextul asigurării parametrilor apei furmizate, la concentrațiile maxim admise prevăzute în legislația incidenta, Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș a informat conducerea Spitalului Clinic Județean Pius Brânzeu, de necesitatea reluării analizelor probelor de apă prelevate de la Clinica de OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE și NEONATOLOGIE din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pius Brânzeu Timișoara. Drept urmare, activitatea medicală, consultațiile și internările vor începe din 26.08.2024„, au transmis reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

Va reamintim, inaugurarea oficiala a fost facuta luni la noua Maternitate Bega, ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara.

CITESTE SI: Ca la privat. Cum arata salile de nastere si saloanele de la noua Maternitate Bega din Timisoara, primul spital de stat ridicat de la zero in ultimii 50 de ani in vestul tarii. Video 

VIDEO: George Stefanita

 

Exit mobile version