Opinia Timisoarei

Se aprinde lumina, dirijat si inteligent, in Parcul Botanic din Timisoara, cu bani europeni

TIMISOARA. Un proiect european in valoare de aproape 4 milioane de lei a fost semnat la Primaria Timisoara, pentru instalarea unui nou sistem de iluminat public, unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

CITESTE SI: Romania, buna de plata peste 50 de milioane de euro dupa rezilierea abuziva a unui contract pe autostrada Lugoj – Deva. Riscam sa pierdem fondurile europene pe toata autostrada 

Proiectul vizeaza extinderea iluminatului public in Parcul Botanic din Timisoara si in cadrul acestuia vor fi montati 219 stalpi cu tot atatea becuri tip LED, dar si un sistem de telegestiune.

Ne bucuram ca suntem in fata unui nou proiect pe care primaria l-a castigat. Implementarea proiectului este mai complexa pentru ca avem un termen de respectat. Proiectul face parte din pachetul de proiecte care au ca tinta reducerea poluarii. Pe langa iluminat public, avem si zona de reabilitare a blocurilor si zona de mobilitare care genereaza o scadere mare a volumului de carbon. Mai sunt proiecte pe care le avem in pregatire, speram sa le semnam cat mai repede”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Potrivit proiectului, obiectivele sunt: Realizarea unui sistem de iluminat public in Parcul Botanic din Municipiul Timisoara: 219 stalpi, 219 copuri de iluminat public cu LED si 1 sistem de telegestiune; Cresterea eficientei energetice la sistemele de iluminat public: 0,03697 GWh/an; Scaderea consumului anual de energie primara in iluminatul public: 37492,68 KWh/an; Scaderea gazelor cu efect de sera: 26,28 echivalent tone de CO2.

VALOAREA TOTALĂ A PROIECTULUI: 3.820.894,23 LEI
ELIGIBIL: 3.789.387,13 LEI
NEELIGIBIL: 31.507,10 LEI TOTAL DIN BUGETUL LOCAL
NERAMBURSABIL: 3.713.599,39 LEI
CONTRIBUŢIE PROPRIE DIN BUGETUL LOCAL: 75.787,74 LEI

Exit mobile version