Opinia Timisoarei

Se deschide santierul pentru super poligonul de aproape 2 milioane de euro de la Timisoara. Aici se vor antrena specialistii in interventii de urgenta din Romania si Serbia

TIMISOARA. Licitatie pe repede-inainte finalizata cu succes la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis. La finele lunii iulie, ISU a lansat procedura pentru gasirea unui constructor, iar miercuri semneaza contractul.

CITESTE SI: Va fi padure de blocuri cu peste 1.000 de apartamente pe terenul pe care Dominic Fritz il curata ca sa-l… ‘redea’ timisorenilor. Cei mai fericiti sunt proprietarii parcelei invecinate

Firma Rheinbrucke va poiecta si amenaja cu 8.363.289 lei fara TVA, adica aproape 2 milioane de euro cu TVA, viitorul loc de instruire pentru profesionistii din serviciile pentru situatii de urgenta din Romania si din Serbia.

Constructorul va avea la dispozitie 18 luni sa proiecteze si sa construiasca poligonul in care se vor antrena deopotriva salvatori din structurile romanesti si sarbe, poligon care se face prin Programul de Cooperare Transfrontaliera INTERREG IPA Romania – Serbia 2021-2027.

Conform documentatiei postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, viitorul poligon va fi construit pe un teren apartinand Ministerului de Interne, in cartierul Freidorf din Timisoara, pe strada Sulina.

Acesta va cuprinde o cladire administrativa cu spatii de curs, cazare si servirea mesei, platforme de beton rutier cu zone pentru amplasarea echipamentelor de antrenament, un turn de instructie, put forat, utilitati, iluminat si instalare container de foc, macheta auto si macheta cisterna.
Pavilionul administrativ va fi dotat cu mobilier, echipament IT, aparatura, instalatii.

 

 

Exit mobile version