Opinia Timisoarei

Se lucreaza la noul corp al Spitalului de Copii si fara bani de la Guvern. Ce va fi gata pana in iarna?

TIMISOARA. Alba-neagra cu banii de la Guvern pentru noul corp al Spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timisoara, in plina campanie electorala. Daca unii politicieni spun ca Guvernul a alocat deja 5 milioane de lei pentru lucrari, altii spun ca n-au vazut niciun ordin de plata. Intre timp se lucreaza cu bani din bugetul local.

Desi Primaria abia acum se apuca sa trimita facturile catre Directia de Sanatate Publica, care le trimite mai departe la Bucuresti, muncitorii firmei Prompt SA, care se ocupa de constructia noii cladirii, au primit deja o parte din bani, ca avans. Vorbim despre aproape 3 milioane de lei.

„In aceasta perioada, Primaria a platit pentru lucrarile efectuate la noua investitie 2,8 milioane de lei, de la bugetul local, din iulie si pana in septembrie. Noi am platit lucrari, facem lucrari si le vom plati in continuare. Asteptam sa existe o contributie si din partea Guvernului, dar eu inca nu am primit niciun raspuns oficial de la Guvern in privinta sumei totale cu care se angajeaza la sustinerea acestui obiectiv”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-sef, se lucreaza din greu la constructia noului corp de cladire, mai exact la demolarea unei fundatii mai vechi.

„Se lucreaza si se va lucra inca cateva zile la spargerea unui radier imens, armat, care se sparge foarte greu si care nu aparea in nicio documentatie. Trebuiau deviate utilitatile pentru a se lucra la fundatia noii cladiri, sunt lucrari grele”, a mai spus primarul. Robu spune ca fundatia nu se gasea nici macar in arhivele primariei si ca nimeni nu stie cand a fost facuta.

„Nu se gasea acest radier in arhivele cine stie cand a fost facuta, adica de Iprotim sau Dumnezeu stie cine o fi realizat acel radier. Sunt o multime de astfel de descoperiri. La fiecare lucrare mai importanta, cand se sapa pe un areal mai larg, se descopera cate ceva, ba conducte, ba anumite ziduri, betoane, despre care nu se stie, nu sunt inregistrate niciunde. De cand am dat drumul la lucrari acolo s-au facut o multime de lucruri. S-au deviat toate retelele de utilitati care treceau pe acolo, s-au degrevat niste functionalitati care erau la niste cladiri anexe si care urmau sa fie demolate. Sper ca pana la sfarsitul anului sa avem cladirea ridicata cel putin parter + un etaj”, a completat primarul Timisoarei.

Dupa spusele edilului, contractul cu DSP a fost semnat abia acum o saptamana, pana acum neputand fi trimise facturile la Directia de Sanatate Publica, apoi la Guvern.

„Cand vom incheia aceasta transa de 3 milioane de lei de lucrari, cat mai curand, atunci vom merge inspre DSP. Sa fie pregatiti, ca noi vom avea in acest an lucrari de circa 7 milioane de lei facute. Eu as vrea sa cheltuim anul acesta 5 milioane de lei, dar daca banii vin in decembrie, eu nu pot sa tin lucrarile pe loc”, a concluzionat Robu.

CITESTE SI:

S-a incheiat licitatia! Pot incepe lucrarile la noul corp de cladire al Spitalului de Copii Louis Turcanu. Cine il ridica?

S-a dat startul la inceperea lucrarilor la noul corp de cladire al Spitalului de Copii din Timisoara!

***

Noul corp de cladire va fi zugravit in doua culori: violet si verde

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator şi spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri.

La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Exit mobile version