Opinia Timisoarei

Se maresc taxele si impozitele locale la Timisoara de anul viitor, cel putin cu 10,4%, rata inflatiei. Odata cu ele, cresc si amenzile

TIMISOARA. Timisorenii vor scoate mai multi bani din buzunar pentru a-si plati taxele si impozitele in 2025.

CITESTE SI: Capata forma sensurile giratorii si parcarile pe Centura Sud Timisoara. Noi portiuni au fost asfaltate. Video 

Primaria Timisoara va cere Consiliului Local votul pentru majorarea darilor, care vor fi mai mari cu cel putin 10,4%, rata inflatiei.

Cresterea sumelor vizeaza:
a)impozitul pe clădiri şi taxa pe clădiri;
b)impozitul pe teren şi taxa pe teren;
c)impozitul pe mijloacele de transport;
d)taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor;
e)taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate;
f)impozitul pe spectacole;
g)taxele speciale;
h)alte taxe locale.”

Practic, este vorba despre o procedura, aceea de indexare cu rata inflatiei, care trebuie aprobata, in fiecare an.

Se aprobă indexarea pentru anul fiscal 2025, cu rata inflatiei de 10,4 %, a impozitelor și taxelor locale care constau într-o anumită sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei anumite sume în lei, precum și a limitelor amenzilor prevăzute la art. 493 alin.3, alin.4 și alin.41 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, conform Anexei nr.1, parte integrantă din prezenta hotărâre„, se arata in documentatia ce va fi supusa aprobarii alesilor locali de catre Primaria Timisoara.

Odata cu aceasta indexare, si limitele amenzilor se actualizeaza.

De aceasta majorare se va tine cont si la stabilirea impozitelor si taxelor locale in Timisoara pentru anul fiscal 2025, care de obicei se face in fiecare toamna.

Puteti consulta AICI la ce sume vor ajunge taxele si impozitele locale, dar si amenzile, anul viitor, odata cu indexarea lor.

Exit mobile version