Opinia Timisoarei

Se opresc lucrarile la Scoala 30 din Timisoara, unde primaria a pierdut o parte din banii europeni. Acum rupe contractul si penalizeaza constructorul pentru intarziere

TIMISOARA. Incepute in ianuarie 2022, lucrarile la cele doua noi corpuri de cladire de la Scoala Gimnaziala 30 din Timisoara bat pasul pe loc. Ar fi trebuit sa fie deja finalizate, inca din ianuarie 2024, insa au ajuns abia la 70% stadiu de realizare.

CITESTE SI: Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro 

Astfel, daca la inceputul anului reprezentantii primariei avansau ca nou termen de finalizare primavara 2025, lucrarile ar putea intarzia chiar si mai mult. Iar asta pentru ca Primaria Timisoara anunta acum ca a rupt contractul cu constructorul si urmeaza sa organizeze o noua licitatie pentru lucrarile ramase.

Primăria Municipiului Timișoara a notificat constructorul care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30 cu privire la încetarea contractului și aplicarea unor penalități de întârziere de aproape 2,7 milioane de lei. Termenul de finalizare asumat în contract a fost în 17 ianuarie 2024. Cu certificat negativ pentru alt șantier nefinalizat, constructorul a avut un ritm scăzut fără justificare încă de la finalul anului trecut. Municipalitatea l-a avertizat în repetate rânduri că trebuie să accelereze lucrările și să recupereze întârzierile, în caz contrar vor fi aplicate penalități. T.T.&CO SOLARIA GRUP a continuat însă investiția într-un ritm foarte lent, cu o medie de 10 muncitori pe șantier și cu zile în care doar 2 muncitori executau diverse lucrări. (…) Totodată, constructorul a fost notificat cu privire la încetarea contractului și la faptul că trebuie să elibereze amplasamentul până cel târziu la data de 29.04.2024„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

Mai mult, primarul sustine ca are informatii cum ca „patronul firmei că nu vrea să finalizeze lucrarea în timpul campaniei electorale„.

Banii europeni pentru Scoala 30, un sfert pierduti. S-au cerut altii

Investitia se ridica la aproximativ 20 de milioane de lei, bani europeni din care un sfert deja pierduti de administratia Fritz pentru ca nu s-au terminat la timp lucrarile, si pentru care a fost depusa o noua cerere de finantare prin procedura de etapizare prin noul exercitiu al UE pana in 2027.

Lucrarile au fost realizate pana acum de catre asocierea de firme SC T.T.&Co Solaria Grup SRL si Euras, printr-un proiect al vechii administratii, contractul fiind semnat in toamna lui 2021. Compania ar putea ajunge in imposibilitatea de a participa la viitoarele licitatii organizate de municipalitate, dupa ce a primit un certificat negativ inca din anul 2022.

In noile cladiri isi vor desfasura activitatea peste 2.000 de elevi, odata ce noile constructii vor ajunge sa fie date in folosinta.

Exit mobile version