Mai exact, 27 de scoli au sali de sport de categorie B, cu teren de dimensiuni omologate, dar fara tribune, iar 24 de categorie C, cu dimensiuni mai mici decat standardul de 20 de metri latime si 40 de metri lungime. Alte 92 de scoli se descurca in spatii improvizate, de cele mai multe ori, in foste sali de curs ori in anexe ale cladirilor care aveau initial alte destinatii.
Se face sport doar primavara si vara, in unele scoli din Timis
Reale probleme au restul unitatilor de invatamant, ai caror elevi pot face educatie fizica doar in perioadele calduroase ale anului. In anotimpurile reci, insa, copiii nu mai pot fi scosi afara pentru orele de sport, asa ca trebuie sa fie tinuti in clase. Prin urmare, cu atat mai nerealist se dovedeste a fi planul Ministerului Educatiei de a introduce obligatoriu patru ore de educatie fizica pe saptamana.
O alta veste deloc imbucuratoare pentru aceste scoli este si faptul ca nu vor avea, cel mai probabil, niciodata sali de sport.
”Sunt foarte multe unitati de invatamant care au in total cate o suta de copii inscrisi la cursuri, dintre care jumatate prescolari. O asemenea scoala nu va avea niciodata sala de sport, deoarece costurile construirii nu se justifica”, a precizat Adrian Sima, inspector scolar adjunct in Timis.