Opinia Timisoarei

Se pregateste prima repetitie a Corului Comunitar de la Timisoara, in cateva zile. Inca se mai fac inscrieri

TIMISOARA. Corul Comunitar al Timisoarei, care va avea un concert in 4 august, va incepe repetitiile la Filarmonica Banatul.

CITESTE SI: Recensamantul la Timisoara, un dezastru. Oficial, suntem doar 250.489 locuitori, cu aproape 70.000 mai putini decat la numaratoarea trecuta. Prefectul: Primaria nu a fost in stare sa recenzeze toata populatia. Vom primi mai putini bani de la bugetul national 

Prima repetitie este programata miercuri, 15 februarie, in sala Capitol, de la ora 18:30, la 5 zile dupa data limita pentru inscrieri.

Cei care vor face parte din cor se vor pregati alaturi de profesionistii Filarmonicii: CODRUTA NICULESCU – sef partida sopran, LUCIA MANGA GLIGOR – sef partida alto, CAROL BUDAI – sef partida tenor, LUCIAN ONITA – sef partida bas, coordonati de IOSIF TODEA – dirijorul Corului „Ion Romanu” al Filarmonicii Banatul Timisoara.

Astfel, in 4 august, Corul comunitar va interpreta „Oda bucuriei„, fragmentul din Simfonia a IX-a de Ludwig Van Beethoven, cel care este si imnul Uniunii Europene.

Proiectul beneficiaza de sustinerea maestrului Gabriel Bebeselea.

Extrem de importanta e ideea implicarii comunitare, dar dintr-o perspectiva bidirectionala: implicarea muzicienilor in comunitate, dar si a comunitatii in viața culturala. Incepand cu luna ianuarie 2023, locuitorii Timisoarei vor fi incurajati sa se exprime muzical. Cei care doresc sa faca parte dintr-un proiect muzical comunitar, care doresc sa cante in cor alaturi de muzicieni profesionisti, sa ia parte la repetitii, se vor inscrie pe o platforma destinata proiectului Corul comunitar“, spune maestrul Gabriel Bebeselea despre proiect.

Marele moment al proiectului il reprezinta concertul vocal-simfonic extraordinar din 4 august 2023, atunci cand, in Piata Unirii, va rasuna imnul interpretat de sute de timisoreni.

Inscrierile se pot face AICI.

Exit mobile version