Opinia Timisoarei

Se reintroduc controalele pentru cantitatile de lichide din bagajele de mana pe Aeroportul Timisoara

TIMISOARA. Se schimba din nou regulile la Aeroportul Timisoara. Pasagerii vor fi iarasi controlati inainte de a urca in avion pentru a se vedea ce cantitati de lichide au in bagajul de mana. Comisia Europeana a decis sa introduca temporar restrictii in ceea ce priveste controlul de securitate al lichidelor. Chiar si in aeroporturile care au tehnoogie pentru a determina ce fel de lichide au asupra lor pasagerii.

CITESTE SI:  Incendiu violent si explozie la Timisoara. Case invecinate cuprinse de flacari, coloana de fum de zeci de metri. Video 

Noile reguli vor intra in vigoare de la 1 septembrie. In informarea transmisa de Comisia Europeana catre reprezentantii aeroporturilor se precizeaza ca limitarea nu este cauzata de o crestere a nivelului de amenintare la adresa aviatiei, ci este un raspuns la o problema tehnica temporara.

Comisia Europeana, in colaborare cu statele membre ale Uniunii Europene si cu Conferinta Europeana a Aviatiei Civile colaboreaza strans cu toate partile implicate pentru a identifica o solutie tehnica care sa rectifice prompt problema identificata.
De la 1 septembrie 2024 restrictiile vor fi reintroduse temporar, atat pe Aeroportul international Timisoara Traian Vuia cat si pe alte aeroporturi care folosesc echipamente tip EDSCB. Pasagerii vor trebui sa prezinte separat la controlul de securitate lichidele, aerosolii si gelurile, in recipiente de maximum 100 ml, fara ca acestea sa fie ambalate in pungi tip „ziplock”, transmit reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia.

La Aeroportul Timisoara restrictiile au fost ridicate din 5 decembrie 2022, ca urmare a achizitionării unor echipamente noi de specialitate, prin accesarea unei finantari nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Exit mobile version