Opinia Timisoarei

Se ridica un nou pod peste Mures, intre Timisoara si Arad, pe lotul 4 de pe magistrala CFR care se modernizeaza cu bani europeni. La final, trenurile vor circula cu 160 km/h. Video

TIMISOARA. Ritm sustinut al lucrarilor pe tronsonul 4 al magistralei de cale ferata Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad care se modernizeaza cu bani europeni, prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Intre Ronat Triaj si Arad se munceste la construirea unui nou por peste Mures, la mai bine de 1 kilometru de cel existent.

In cadrul modernizarii liniilor dintre statiile Ronat Triaj și Arad, s-au proiectat o serie de pasaje, podete și poduri. Astfel, la km. 2+610, conform proiectului, au inceput lucrarile pentru construire a noului pod peste Mureș, la o distanta de aproximativ 1,3 km fata de podul existent.
Podul este alcatuit dintr-o deschidere de 180 m, tip arc metalic cu cale jos cu cuva de piatra sparta și 9 deschideri de 50 m, tip grinzi cu zabrele cu cuva de piatra sparta, iar infrastructura acestuia va fi alcatuita din 2 culee și 9 pile.
Lucrarile din momentul de fata se desfașoara astfel:
✔️Culeea 1 – s-au forat pilonii, s-a turnat egalizarea, urmand montarea armaturii pentru fundatia la prima culee;
✔️Pila 1 – s-au forat pilonii, au fost livrate și sunt in curs de pregatire carcasele de armatura pentru pilele 1-6, urmand excavatiile pentru turnarea betonului.
✔️In vecinatatea podului de peste Mureș, se lucreaza la podetul de la km 1+908, unde s-a turnat fundatia, s-a instalat armatura, iar in momentul de fata se finalizeaza cofragul pe partea stanga.
✔️In continuitatea podetului se executa lucrari la terasamentul caii ferate„, transmit reprezentantii CFR Infrastructura Timisoara.

Iata si ultimele imagini filmate pe tronsonul 4 al magistralei CFR!

Acest lot are o lungime de 54,86 km si costa 2.184.174.656 lei fara TVA. Constructor este Asocierea Webuild SPA-Participazioni Italia SPA-Salcef SPA.

Nu la fel de inaintate sunt lucrarile pe tronsonul 3 care traverseaza Timisoara, intre Gara de Est si Ronat Triaj.

Iata ultimele imagini de pe acest lot, filmate de cititorul opiniatimisoarei.ro care monitorizeaza obiectivele de infrastructura din Timisoara si din judet!

Va reamintim, intreaga magistrala Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad, de 162 de kilometri, se reabiliteaza cu bani europeni prin PNRR, aproape 9 miliarde de lei si a fost impartita in 4 loturi. Toate cele patru tronsoane trebuie sa fie gata la finele anului 2026.

Exit mobile version