Opinia Timisoarei

Se strang bani in bisericile si manastirile din Timis pentru sinistratii din zonele lovite de inundatii, in care au murit 6 oameni, iar sute sunt evacuati

TIMISOARA. Mitropolitul Banatului IPS Ioan face apel la credinciosii din Timis sa fie solidari cu cei napastuiti din judetele grav lovite de inundatii in ultimele zile.

Avand in vedere inundatiile din judetele Galati, Vaslui si Arges, soldate cu pierderi de vieti omenesti si importante pagube materiale, prin cele de fata, indatoram pe parintii protopopi sa transmitã de urgenta rugamintea de a fi organizate colecte banesti in parohiile si manastirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timisoarei pentru a veni in ajutorul semenilor nostri greu incercati de valtoarea apelor.

Cu nadejdea ca si de data aceasta preotii si bunii nostri credinciosi vor contribui la realizarea acestor colecte, rugam pe Parintele Ceresc sa reverse peste cei greu incercati mangaierea Sa„, a transmis IPS Ioan Mitropolitul Banatului.

Pentru cei care doresc sa faca donatiile direct in cont, Arhiepiscopia Timisoarei ofera mai multe detalii.

VIDEO: George Stefanita

Având în vedere inundațiile din județele Galați, Vaslui și Argeș, soldate cu pierderi de vieți omenești și importante pagube materiale, prin cele de față vă aducem la cunoștință că, în Mitropolia Banatului – Arhiepiscopia Timișoarei, am inițiat o campanie de strângere de fonduri, pentru a veni în ajutorul semenilor noștri sinistrați.

Menționăm că această campanie se desfășoară în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul eparhiei noastre, precum și la Catedrala mitropolitană.

Vă asigurăm, de asemenea, că suma colectată va fi virată în conturile care ne vor fi puse la dispoziție de arhiepiscopiile și episcopiile în care au avut loc inundațiile și vor ajunge direct la persoanele și familiile afectate.

Ținând seama de gravitatea efectelor produse de inundațiile abătute asupra județelor mai sus menționate și de pagubele materiale însemnate, adresăm rugămintea societății comerciale pe care o conduceți de a vă alătura demersului nostru social-filantropic și de a sprijini financiar, după posibilități, această campanie de solidaritate și frățietate.

Donațiile pot fi făcute în contul nostru: RO40BTRLRONCRT00P2253605 Arhiepiscopia Timișoarei CUI – 4483587

Cu nădejdea că împreună vom fi de folos semenilor noștri loviți de vâltoarea apelor, Vă mulțumim anticipat pentru implicare și bunăvoință, rugând pe bunul Dumnezeu să vă dăruiască sănătate și să vă răsplătească generozitatea„, au transmis reprezentantii Arhiepiscopiei Timisoarei.

Va reamintim, bilantul tragic a ajuns, deocamdata, la 6 morti. O persoana este in continuare cautata.

Aproape 6.000 de case sunt afectate, iar peste 300 de oameni au fost evacuati. Pe multe drumuri nu se poate circula nici acum.

In 25 de scoli din judetul Galati nu se invata pana marti. Si pericolul nu a trecut. Hidrologii au anuntat un cod rosu pe mai multe rauri

Exit mobile version