Opinia Timisoarei

Sedinta Comitetului Executiv s-a terminat! Poli nu va juca in Cupele Europene! Ramanerea in Liga 1 va fi anuntata in 20 iunie

In cadrul unei conferinte de presa, Mircea Sandu, presedintele FRF a vorbit despre situatia echipei alb-violete si a precizat ca regreta ca un oras ca Timisoara s-ar putea sa nu aiba reprezentanta in Liga 1. „E pacat ca un oras ca Timisoara probabil nu va avea o echipa in prima liga. De trei ani de zile cei de la Timisoara au probleme si nu au luat masuri. Imi pare rau ca lumea a iesit in strada pentru greselile care s-au facut. Voiam sa iasa cand castiga titlul. Suporterii Timisoarei sunt niste suporteri adevarati. Noi ce putem face? Asta e legea. Cand oamenii nostri care conduc cluburile vor intelege ca trebuia sa conduca ca in Germania nu vor exista niciun fel de probleme”, a spus seful fotbalului romanesc, incheind prin a preciza ca federatia pe care o conduce  a trimis catre UEFA clasamentul cu Poli pe locul secund.

UEFA vina in Romania sa ancheteze situatia licentelor

Sandu spune ca a intervenit pe langa UEFA ca forul european sa vina in Romania si sa verifice fiecare dosar de licentiere a echipelor ce ar putea reprezenta Romania in cupele europene. „Am decis ca manualul de licentiere sa fie simplificat. Datoriile catre proprii jucatori, angajati sau alte cluburi sa fie luate in calcul in neacordarea licentei, iar datoriile catre stat sa intereseze doar clubul. La liga a 2-a manualul sa fie mai permisiv. Eu astazi m-am adresat UEFA in calitatea mea de presedinte al Federatiei si solicit serviiciului de licentiere sa vina sa faca un audit pentru cele 7 cluburi succeptibile a participa in cupele europene. Mi se pare ca este corect ca cel care organizeaza competitia, adica UEFA sa aiba si punctul lor de vedere. Astazi, cei care nu au licente nu pot evolua la nivelul Ligii 1”, a explicat Sandu.

________________________________________________________________________________________

Iancu: „Timisoara nu e retrogradata! Veti avea surprize mari”

Presedintele lui Poli, Marian Iancu nu se arata entuziasmat dupa sedinta Comitetului Executiv de astazi. „In acest moment, pana cand Sandu va iesi cu o pozitie oficiala. Multe regulamente si statute FRF au fost incalcate, altele s-a ajuns la concluzia ca nu sunt in conformitate cu ce se intampla in fotbal. Sandu trebuie sa ia haturile. Nu am date si ce pot sa spun ca sa nu ma fac de ras ulterior? Timisoara nu a retrogradat in acest campionat si nu am retrogradat de cand sunt la Timisoara. Ei incearca pe interpretari si hotarari abuzive, aici nu este vina noastra. A se vorbi despre retrogradare e un abuz. Timing-ul nu mai poate fi recuperat si nu vor juca in Europa, desi noi muncim acum si veti avea surprize mari in perioada urmatoare. Vom arata lucruri incredibile, mincinoase!”, a declarat Marian Iancu.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: Sedinta Comitetului Executiv s-a terminat! Poli nu va juca in Cupele Europene! Ramanerea in Liga 1 va fi anuntata in 20 iunie. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ca o decizie privind retrogradarea echipei alb-violete se va lua in cadrul Comitetului Executiv din 20 iunie, insa formatia banateana nu va evolua sigur in cupele europene.

Se schimba regulamentul ca Poli si Bistrita sa nu pice?

Comitetul Executiv a aprobat modificarea regulamentului de licentiere. Conform noului regulament, toate criteriile financiare legate de datorii catre stat, cluburile trebuie sa le rezolve doar in relatia cu statul. Statul ii pasuieste sau nu ii pasuieste. CEx a confirmat ca Poli nu va juca, 100%, in cupele europene, insa dupa schimbarile din regulamentul de licentiere, ar putea avea sanse mari sa ramana in Liga 1! Conform noului regulament de licentiere Vor fi luate in considerare doar datoriile catre jucatori, antrenori si terti.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: Mircea Sandu va organiza o conferinta de presa in care va anunta verdictul în cazul Timisoarei si al Gloriei Bistrita.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: Fostul antrenor al alb-violetilor, Cosmin Contra spera ca Poli sa nu fie retrogradata. Gurita a dat exemplul echipei Mallorca care anul trecut a fost intr-o situatie asemanatoare cu cea a Politehnicii. „Stiu ca anul trecut in Spania a fost o situatie asemanatoare. Acolo nu e o comisie de licentiere, totul se face prin UEFA. Mallorca nu a fost lasata sa joace in Europa League din cauza datoriilor, iar Villarreal a jucat in Europa. Mallorca a fost lasata in prima divizie, dar cu interdictia de a juca 2 ani in Europa. Ar fi o solutie buna si pentru noi si mai putin drastica”, a spus fostul international roman.

________________________________________________________________________________________

UPDATE: Sedinta Comitetului Executiv al FRF a inceput. Ordinea de zi a sedintei cuprinde
1. Alocutionea presedintelui
2. Omologarea rezultatelor si a clasamentului final al Ligii 1
3. Aprobarea sistemului competitional pentru Liga 2 si 3 pentru urmatorii 3 ani
4. Informare privind desfasurarea procesului de licentiere pentru sezonul viitor
5. Aprobarea programelor de baraj pentru promovarea in liga a treia (divizia judeteana)
6. Programul, loturile si bugetele echipei nationale de seniori, in perspectiva meciului cu Bosnia si a turneului amical din America de Sud
7. Programul, loturile si bugetele pentru nationala U21, care incepe preliminariile pentru Euro 2013
8. Analiza participarii selectionatei U17 la Euro
9. Raport privind organizarea si desfasurarea campionatelor judetene U16
10. Validarea hotaririlor Comitetului de Urgenta adoptate la ultima sedinta a Comitetului Executiv
11. Diverse

Cel mai probabil, o decizie va fi anuntata in jurul orei 13:00

______________________________________________________________________________________

Fanii, jucatorii, dar si conducatorii clubului alb-violet stau cu sufletul la gura! La ora 11 la Bucuresti, Comitetul Executiv al FRF se intruneste pentru a discuta cum va arata viitoarea editie a Ligii 1. Poli spera sa fie iertata de FRF si sa poate macar evolua la anul in prima divizie.
Ramai pe www.opiniatimisoarei.ro ca sa afli primul decizia FRF!


Exit mobile version