Opinia Timisoarei

Sensurile giratorii definitive din Giroc, de pe Calea Timisoarei, ar putea costa peste 1 milion de euro bucata. A fost aprobata documentatia in Consiliul Judetean Timis

TIMISOARA. Consilierii judeteni au aprobat, marti, Studiul de Fezabilitate in vederea construirii a doua sensuri giratorii definitive la Giroc, pe Calea Timisoarei. Acest lucru inseamna ca actualele configuratii cu elemente din plastic vor fi indepartate.

CITESTE SI: Cum arata si cum se circula pe drumul largit la 4 benzi intre Timisoara si Autostrada Vestului, prin Dumbravita si Giarmata. Video 

Sensurile giratorii urmeaza sa fie construite la intersectia cu strada Soarelui si la intersectia cu strada Jupiter. Prin aceste giratii se va circula pe doua benzi, drumul urmand sa fie largit in zona in care acestea vor fi amenajate.

Pretul estimat, in urma Studiului de Fezabilitate, pentru cele doua sensuri giratorii este de 11,6 milioane de lei, adica peste 2,3 milioane euro, insa acesta sume ar putea suferi modificari la licitatie.

Cel mai probabil, lucrarile ar putea incepe abia in primavara, dupa ce Consiliul Judetean va organiza licitatia pentru gasirea unei firme care sa faca proiectarea si executia, iar durata amenajarii celor doua sensuri giratorii definitive este estimata la 6 luni.

Anul acesta, Consiliul Judetean Timis a cheltuit 100.000 de euro pentru realizarea a patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timisoarei din Giroc si montarea de stalpisori care sa delimiteze sensurile de mers. Daca inainte de aceasta lucrare pe acest tronson se circula pe patru benzi, acum, din cauza noii configuratii se circula pe cate o banda pe sens, spre nemultumirea soferilor. Consiliul Judetean Timis a anuntat inca de la inceput ca aceasta este o solutie temporara pentru traficul de la intrarea in Giroc.

Exit mobile version