Opinia Timisoarei

Serviciile Primariei Timisoara sunt functionale, dupa atacul cibernetic. Totusi, la Politia Locala sesizarile online sunt suspendate

TIMISOARA. Primaria Timisoara anunta ca serviciile pentru public sunt functionale, dupa atacul cibernetic de tip ransomware asupra serverelor.

CITESTE SI: A fost scoasa deja calea ferata la intrarea in Giroc dinspre Timisoara. Interventii in forta la trecerea la nivel. Imagini de pe santier 

”Astfel, la Camera 12 a Primariei, se pot face din nou plati cu cardul. Totodata, Directia Fiscala a Municipiului a reluat incasarea taxelor si impozitelor locale online sau cu cardul la ghiseu”, a transmis Primaria Timisoara.

Totusi, la Politia Locala, in continuare, sesizarile online sunt suspendate temporar, fiind preluate telefonic, la dispecerat.

”Pentru reluarea serviciilor interne ale Primariei Timisoara, masurile sunt inca in derulare, in colaborare cu Directoratul National de Securitate Cibernetica. Resetarea sistemului intern de catre specialistii municipalitatii si expertii in securitate cibernetica din cadrul DNSC are loc treptat. DNSC continua si investigatia privind atacul cibernetic”, a mai precizat Primaria Timisoara.

Primaria Municipiului Timisoara, Directia Fiscala a Municipiului (DFMT) si Politia Locala Timisoara au fost tinta unui atac cibernetic de tip ransomware, in noaptea de vineri spre sambata, asupra serverelor pe care ruleaza mai multe sisteme informatice, au anuntat luni reprezentantii primariei.

Exit mobile version