TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al Judetului Timis a organizat un nou seminar de informare.
„Acest protocol cu ISU e semnat de peste 10 ani si, de peste 10 ani, organizam acest tip de evenimente. Doresc sa salut prezenta dlui subprefect, fara de care nu am putea organiza aceste eveniemnte pentru ca toate servciiile deconcentrate sunt in „parohia” prefecturii. Multumim ISU care a devenit un partener traditional pentru CCIAT.
Ce fac pompierii? Sa ne aducem de perioada de pandemie, atunci cand pompierii au fost primii care au intervenit si au transportat pacientii la spitale. Pe de alta parte, chiar noi, CCIAT, am simtit pe pielea noastra cat de necesara este prezenta lor. Am modernizat acest centru, am investit aproape 1 milioan de euro, iar o mare parte din suma a fost investita in modernizarea sistemelor de securitate la incendiu„, a spus presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Florica Chirita.
„Va rog sa considerati institutia prefectului una de mediere intre dumneavoastra si institutiile deconcentrate. Sunt oameni care stiu foarte bine legislatia si ce trebuie facut, si cand va intoarceti in institutiile pe care le coordonati, daca lucrurile merg bine, sa mearga si mai bine, daca merg foarte bine sa mearga excelent, si daca nu merg bine, sa faceti tot ce este posibil in asa fel incat sa mearga bine„, le-a transmis subprefectul judetului Timis, Sorin Ionescu, participantilor la seminar.
In cadrul seminarului, desfasurat la Centrul Regional de Afaceri, agentii economici au putut afla importanta solicitarii si obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, dar si care sunt noutatile legislative si reglementarile in vigoare.
„Pentru a respecta legea in privinta securitatii la incendiu, trebuie sa indeplinim mai multe cerinte elementare. Inaintea de obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, mai e un aviz de securitate ce trebuie obtinut inainte de inceperea construirii. Dupa el se incepe executia. Autorizatia de securitate la incendiu se emite dupa receptie.
Din evidentele noastre, avem 462 de obiective care functioneaza fara autorizatie la incendiu. Odata ce este obtinuta autorizatia, trebuie se exista atentie la valabilitatea acesteia.
Vreau sa spun ca aveti tot sprijinul nsotru pentru a obtine autorizatia de securitate la incendiu. Noi vrem sa venim in sprijinul dumneavoastra, va rog sa ne solicitati si sa ne transmiteti daca intampinati probleme in procesul de avizare-autorizare„, a spus lt. col. ing. Catalin Cosacu, sef inspectia de prevenire in cadrul ISU Banat.
Seminarul a fost conceput pentru a se desfasura intr-o maniera interactiva, astfel incat fiecare dintre participanti sa aiba ocazia sa primeasca raspunsuri la toate intrebarile pe care le au.