Simularea examenului de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale a inceput la ora 9.00, iar elevii au la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele. Ei trebuie au intrat salile de clasa intre 8.00 si 8.30 si nu au avut voie sa le paraseasca inainte de ora 10.30.
Profesorii de matematica sunt de parere ca subiectele au fost date pe structura standard si au avut un grad mediu de dificultate.
Iata subiectele date la simularea probei de matematica din cadrul Evaluarii Nationale 2014!
In prima parte a probei elevii au avut de-a face cu probleme de calcul imediat, considerate de profesori destul de usoare. La cel de-al doilea subiect au avut de rezolvat mai multe cerinte legate de o prisma dreapta iar partea a treia a fost considerata cea mai dificila.
„Mi-a fost mai greu la ultima parte, am stiut partea cu perimetrul patratului din patratele mai mici dar m-am incurcat putin la dreptele perpendiculare. Am inteles ca trebuia sa observa ca se formeaza un romb, dar eu nu l-am vazut….” a spus unul dintre elevii iesiti de la examen.
„Nu mi s-a parut foarte greu, seamana cu ce am mai facut la clasa si la pregatiri … cred ca m-am descurcat destul de bine. Finalul mi s-a parut un pic mai dificil dar cred ca am rezolvat tot corect.” a adaugat un altul.
„Mi s-au parut usoare, de exemplu cel unde trebuia sa calculam cati elevi sunt in scoala, dintr-un tabel. Nu a fost greu, a fost logic aproape tot…”. a declarat o eleva.
Notele obtinute nu se trec in catalog, dar rezultatele sunt analizate la nivelul fiecarei clase.
Corectarea lucrarilor se realizeaza in centre zonale organizate de inspectoratele scolare, constituite din profesori din localitatea in care s-a organizat centrul. Evaluarea lucrarilor scrise se face pe grupe de scoli, astfel incat profesorii de Matematica sa nu evalueze lucrarile propriilor elevi.
In 20 februarie, elevii sustin simularea probei scrise la Limba si Literatura Materna.
CITESTE SI: Evaluare Nationala 2014: au inceput SIMULARILE pentru examen. Vezi ce subiecte au primit elevii la Romana!