Opinia Timisoarei

Soferii vitezomani vor fi filmati pe autostrazile din Romania. Vor fi montate camere video fixe

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca intentioneaza sa doteze cu camere de supraveghere autostrazile A1, A2, A3 si DN 1, valoarea investitiei fiind de 220 de milioane de lei fara TVA. Cu ajutorul acestor camere vor putea fi sanctionati soferii care depasesc viteza legala, dar vor fi depistate si alte eventuale incidente.

CITESTE SI: Se apropie Ruga Timisoarei si Ziua Minoritatior. Carmen Popovici Dumbrava, Dumitru Stoicanescu, Zorica Savu, Adrian Stanca deschid jocul

”Avem un pachet, practic, de trei contracte care au ca obiectiv dotarea cu sisteme ITS – sisteme inteligente de transport, a autostrazilor existente, ma refer aici la A1, A2, A3, precum si DN 1, dotare, pe de o parte, si modernizarea, upgrade-ul celor care sunt existente in momentul de fata. Avem o valoare estimata pentru cele trei contracte de aproximativ 220 de milioane de lei fara TVA. Acest sistem va face parte din viitorul sistem e-SIGUR. Camerele sunt in jur de 250 pe acest contract expres, din care sase camere radar, iar restul sunt pentru depistarea incidentelor si pentru protejarea spatiilor de servicii. Sistemul va fi gestionat de CNAIR impreuna cu Politia Rutiera. Informatiile pe ce inseamna viteze depasite vor ajunge la Politia Rutiera”, a declarat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

El a fost intrebat ce firme au castigat aceste licitatii.

”Avem mai multe contracte care au ca obiect camerele video. Stiu ca o licitatie a fost castigata de Vodafone, alta licitatie a fost castigata de Electra”, a afirmat Cristian Pistol.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a explicat ca acest sistem se afla peste tot in Europa.

”Nu cred ca se vor face lucruri neconforme, stiu acest lucru. Nu inventam apa calda. Peste tot in Europa exista sistem de acest tip de monitorizare. Mai ales din zona asta s-a circulat mult inspre Vest, in Ungaria, in Austria, peste tot exista acest sistem. Eu am patit-o. Iti vine acasa amenda daca treci de 130”, a declarat Grindeanu.

El a adaugat ca si acest sistem de camere din Vestul Europei, pe langa o retea de autostrazi bine puse la punct, a contribuit la un numar scazut de accidente rutier comparativ cu Romania.

Exit mobile version