Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut marti, la Parlament, ca anumite institutii care vor sa confiste Guvernul au reusit acest lucru cu Sorin Grindeanu, dar el nu a vrut sa mai repete aceeasi greseala si cu Mihai Tudose, precizand ca relatia cu actualul prim-ministru este buna.
CITESTE SI: Timisoara si intreg Banatul aveau sa cunoasca o inflorire fara seaman din acea zi de octombrie
”Sunt institutii, poate si persoane, care vor sa confiste acest Guvern. Au reusit cat de cat cu Sorin (Grindeanu – n. red.) si poate am gresit si eu, ca poate si eu m-am lasat manipulat. Nu am vrut sa mai gresesc si cu Mihai (Tudose – n. red.). E Guvernul nostru. Niste alegeri trebuie respectate, este Guvernul celor care au castigat alegerile, care pune in practica un program bun”, a sustinut Liviu Dragnea.
El a spus ca a inteles care a fost factorul declansator al crizei din PSD si motivul pentru care Mihai Tudose a cerut demisiile ministrilor cu probleme penale Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, dar a adaugat ca nu vrea sa vorbeasca despre acest subiect acum.
Liderul PSD a mai spus ca sustinatorii partidului ”incep sa accepte si sa suporte din ce in ce mai greu faptul ca este pentru prima data cand un Guvern nu prea se doreste sa fie lasat sa guverneze, cu toate ca are rezultate foarte bune”.
”Relatia cu Tudose e buna, din partea mea. Am vazut ca si din partea lui e, ca atunci cand am format Guvernul si ca inainte de a forma Guvernul”, a mai spus Dragnea, citat de news.ro.
Liviu Dragnea nu neaga varianta ca Sorin Grindeanu sa preia sefia ANCOM
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus marti, la Parlament, ca este de acord cu schimbarea sefului Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) la doar cinci luni de la numire si nu a negat ca la sefia institutiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.
Intrebat daca este de acord cu schimbarea presedintelui ANCOM la numai cinci luni de la numirea in functie, Liviu Dragnea a spus ca ”raspunsul este da”.
De asemenea, liderul social-democrat nu a negat ca viitorul presedinte al ANCOM ar putea fi chiar fostul premier Sorin Grindeanu, demis in luna iunie prin motiune de cenzura introdusa si votata de PSD.
„Din cate stiu eu, deciziile (de revocare si de numifre – n.red.) nu sunt la pachet. Sa ajungem la hotarare. Daca maine (miercuri – n. red.) vine solictarea de la cele doua comisii (reunite de buget finante – n. red.) in BPR, eu o sa solicit colegilor sa discutam in plenul reunit chiar maine propunerea de revocare”, a declarat Liviu Dragnea.
Miercuri este programata o sedinta a plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului incepand cu ora 11:00.
Pe 11 mai, Adrian Dita a fost numit de catre plenul reunit al Parlamentului, in functia de presedinte al Autoritatii Nationale in Comunicatii, cu 236 voturi ”pentru” si zece ”impotriva”.
Adrian Dita, a ocupat, din noiembrie 2015 pana in mai 2017, functia de director de afaceri publice in cadrul Telekom Romania. Totodata, din martie 2011 pana in mai 2017, a avut si functia de director in cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. in perioada 2010-2011, a fost director de Coporate Affairs in cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. In perioada iunie 2004 – ianuarie 2010, a avut functia de director de Corporate Affairs in cadrul Vodafone Romania.
Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.
Inainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.
Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui Romaniei, calificand aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.