Opinia Timisoarei

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare

Omul de afaceri a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, fostul sef al FNI. In replica, Vintu  l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca i-a fabricat un dosar politic.

„In opinia mea, acest dosar a fost unul strict politic. In 2009, am sustinut cu toata puterea mea indepartarea actualului presedinte. Nu am reusit si acum platesc facturile, iar una din facturi este acest dosar”, le-a spus Vintu magistratilor.

El s-a aratat deranjat si de ‘campania de presa’ pe care au desfasurat-o joi procurorii de la Parchetul General, care l-au adus la audieri cu mandat pe motiv ca a incercat sa fuga din tara. Vintu considera ca aceasta campanie are menirea de a pune presiune pe judecatorii de la ICCJ, iar el sa fie condamnat in acest dosar.

Vezi si: Sorin Ovidiu Vintu, saltat de politisti! Incerca sa fuga din tara cu acte false

In ceea ce priveste acuzatiile procurorilor, Vintu a sustinut ca Nicolae Popa s-a intretinut singur in Indonezia, castigand bani din turnee de popice. Procurorii au sustinut ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010 Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Exit mobile version