Original din Persia antica, de pe teritoriul actual al Iranului, spanacul face minuni pentru organismul nostru. Este sau nu un mit ca da putere organismului? Aceasta planta are mult fier in componenta.
Pe continentul european, spanacul a fost descoperit in Spania, motiv pentru care englezii l-au numit “leguma spaniola”. Regina Caterina de Medici iubea atat de mult aceasta planta incat, la plecarea din Florenta spre noua ei tara, Franta, si-a luat cu ea bucatarii care stiau cum sa prepare spanacul. De atunci, mancarurile gatite pe pat de spanac pastreaza eticheta “a la Florentine”!
Substantele nutritive din spanac, cu rol anti-inflamator si antioxidant, pot ajuta si in cazurile de presiune arteriala, dar si in probleme de vedere, dupa cum afirma unii specialisti. Spanacul este o sursa excelenta de vitamina K, de magneziu, mangan, acid folic, vitaminele A, C, B6 si E, dar si de potasiu. Contribuie la intarirea oaselor si a sistemului muscular.