Opinia Timisoarei

Spania – Anglia, marea finala a Campionatului European din Germania. Foto

Goluri frumoase, faze spectaculoase, bare si goluri anulate, toate au putut fi vazute in semifinala din Anglia si Tarile de Jos de la Dortmund.

CITESTE SI: Dumbravita pierde din nou la limita cu o prim divizionara. Timisenii invinsi de vicecampioana din Cluj 

Olandezii au fost cei care au avut prim planul pe inceput de meci si au deschis scorul dupa o executie superba a lui Xavi Simons din afara careului. Bucuria olandezilor a durat doar 10 minute, pana cand Dumfries, a avut o intrare periculoasa in careu la Kane, iar centralul Zwayer a aratat punctul cu var. A executat acelasi Harry Kane, iar scorul a devenit 1-1. Pana la pauza ambele echipe au avut ocazia sa treaca in avanmtaj, insa mingile trimise de Dumfries, respectiv Foden au lovit barele celor doua porti. S-a intrat la pauza cu 1-1.

In partea a doua cele doua echipe au parut mai interesate de aparare, insa nu au lipsit nici ocaziile. Dumfries a trimis cu capul pe langa poarta, iar Pickford a retinut un sut slab al lui Gakpo. Englezii au raspuns prin reusita lui Saka, venita dupa o centrare din dreapta a lui Walker, insa fundasul lui Manchester City era in offside.

In ultimul minut de prelungire, echipa pregatita de Gareth Southgate a reusit calificarea in finala. Cole Palmer, introdus in partea a doua, l-a gasit perfect pe Ollie Watkins, si el trimis in teren in partea a doua, iar jucatorul lui Aston Villa a sutat pe coltul lung, l-a invins pe Verbruggen si a stabilit scorul final.


Odata cu acest 2-1, Anglia se califica in a doua finala consecutiva de Campionat European, iar duminica, de la ora 22 va infrunta Spania. Ibericii au trecut tot cu 2-1 in prima semifinala de selectionata Frantei.

Exit mobile version