Opinia Timisoarei

Spaniolii chiar nu ii mai vor. O noua regula impotriva turistilor impusa de iberici

Spaniolii au ajuns sa se planga ca au prea multi turisti si iau diferite masuri pentru ca acestia sa vina in numar cat mai mic. In unele orase localnicii chiar au iesit in strada sa protesteze, iar intr-unul dintre orase a fost adoptata o noua masura.

Autoritatile din orasul Calpe, Alicante, Spania dau amenzi pentru turistii care ocupa plajele inainte de ora 09:00. Potrivit unei ordonante municipale citate de Daily Mail, este interzisa instalarea sezlongurilor, scaunelor sau umbrelelor inainte de ora 09:00 pe toate plajele din oras pentru a nu impiedica curatarea acestora.

Turistii care vor ocupa plajele inainte de ora 09:30 risca amenzi de 250 de euro, dar pot ramâne si fara sezlongurile si scaunele personale, care vor fi confiscate de agentii de Politie, scrie digi24.ro.

Ordonanta prevede, de asemenea, ca acele umbrele, scaune sau hamace care sunt lasate mai mult de trei ore fara prezenta proprietarilor lor pe parcursul zilei pot fi retrase”, precizeaza consiliul administratiei orasului. Potrivit acestuia, problema nu este una noua. „De câtiva ani, consiliul a primit numeroase plângeri in timpul verii cu privire la rezervarea spatiului de pe plaja, deoarece atunci când utilizatorii ajung la plaja la mijlocul diminetii gasesc metri de plaja ocupati fara ca proprietarii elementelor instalate sa fie prezenti”, se mai arata in ordonanta.

In ultimele câteva luni, in Spania si pe insulele sale au existat tot mai multe reactii impotriva turistilor. Luna trecuta, guvernul din Barcelona, unde mii de persoane au protestat impotriva turismului de masa, a anuntat ca va interzice inchirierea de apartamente pentru turisti pâna in 2028, in incercarea de a tine in frâu costurile in crestere ale locuintelor si de a face orasul locuibil pentru locuitori.

 

Exit mobile version