Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, sub îndrumarea maestrului Mihai Mălaimare, aduce în atenția publicului un spectacol stradal de anvergură, intitulat Parada Florilor.
Cu o echipă talentată și dedicată, spectacolul stradal se prezintă ca o continuare inspirată a proiectului Moștenirea, în care imaginația și creativitatea se întâlnesc pentru a crea o experiență artistică de neuitat.
Intitularea spectacolului Parada Florilor este motivată de către actorul Mihai Mălaimare prin următoarele: “Am ales ca temă pentru Timișoara florile, având în vedere și tradiția orașului. Așadar, va fi o paradă a florilor imaginată pe versurile lui Dimitrie Anghel. Actorii nu vor merge niciun pas, ci vor dansa continuu timp de o oră. Vor fi 20 de dansuri.”
Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest Timișoara, joacă un rol important în coordonarea și punerea în scenă a acestui proiect. Cu abilitățile sale și experiența vastă în domeniul artistic, prof. univ. dr. Violeta Zonte – prodecan al Facultății de Muzică și Teatru, împreună cu assist.univ. drd. Laura Avarvari, au contribuit la transformarea conceptului în realitate, garantând că fiecare detaliu este pus în valoare și că fiecare aspect al spectacolului „Parada Florilor” este în concordanță cu viziunea și obiectivele Maestrului Mihai Mălaimare. Sub îndrumarea lor iscusită, spectacolul prinde viață în cele 25 de reprezentații, captivând publicul și aducând o nouă dimensiune artei și culturii în comunitate. De asemenea, echipa de actori care va da viață spectacolului „Parada Florilor” este formată din studenții anului I ai specializării FMT-UVT (Facultatea de Muzică și Teatru – Universitatea de Vest Timișoara) și actori invitați. Acești tineri talentați sunt în plină ascensiune în lumea artei scenice și aduc cu ei pasiune, creativitate și dedicație.
Elementele constitutive ale spectacolului propus de maestrul Mihai Mălaimare sunt imagini mari, costume supradimensionate, instalații de dimensiuni apreciabile și marionete uriașe, actori beneficiari ai unor mijloace de expresie precum: dansul, cataligele, jonglerie, instrumentele de suflat, instrumente de percuție, pian, canto, tehnica rostirii amplificate, mânuirea de marionete.
O parte esențială a succesului acestui proiect o reprezintă implicarea companiei Linde Global Services, care a făcut posibilă realizarea acestui spectacol de excepție. Oana Mucică, Managing Director Linde Global Services România, a subliniat importanța susținerii culturii și artei în comunitate și a exprimat bucuria companiei pentru implicarea într-un proiect atât de valoros.
“Credem cu tărie în importanța menținerii unei stări de bine atât fizice cât și mentale, atât pentru angajații noștri, cât și pentru comunitățile în care activăm. Arta este un minunat spațiu de visare și regăsire, un excellent remediu pentru reducerea stresului din viața de zi cu zi. Într-o lume agitată și plină de provocări, activitățile artistice ne oferă o oază de liniște și refugiu în care să ne regăsim echilibrul și să ne relaxăm. Din acest motiv, ne bucurăm să fim parte din acest proiect.” Oana Mucică
Premiera va avea loc în data de 11 mai 2024 în Piața Unirii din Timișoara ca spectacol stradal de anvergură prezentând într-un mod omogen și teatral elemente din sfera dansului, a circului, a muzicii, și a poeziei peformative.
Spectacolul va avea în total 25 de reprezentații în diverse locații care vor fi anunțate (locale, naționale și internaționale), din care 5 sunt adresate mediilor defavorizate.
„La Linde, credem că arta și cultura ar trebui să fie accesibile tuturor, indiferent de circumstanțele lor sociale sau economice, credem în egalitatea de acces la cultură și importanța diversității și incluziunii în cadrul comunității noastre. De aceea, suntem mândri să sprijinim prezentarea acestui spectacol și în medii defavorizate. Considerăm că fiecare individ are dreptul să experimenteze frumusețea și magia artei, iar aceste evenimente cu siguranță vor aduce bucurie și inspirație și în viețile celor care se află în situații mai dificile.” Oana Mucică
Mai multe informații despre eveniment regăsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.