TIMISOARA. A fost demarat proiectul de extindere al unuia dintre cele mai mari spitale din Timisoara.
CITESTE SI: Moderna si incapatoare. Detalii despre cum va arata noua maternitate ce se construieste la Timisoara
Este vorba despre Spitalul Municipal, cunoscut drept Clinicile Noi, unde vor fi construite doua noi cladiri, iar cea existenta urmeaza sa fie inaltata cu inca un etaj.
Deocamdata, totul se afla in stadiul de proiect, iar prima constructie va fi cea a unui buncar.
„Este demarat proiectul de extindere a Clinicilor Noi. Ce am prevazut este constructia unui buncar, pentru care se finalizeaza saptamana aceasta studiul de fezabilitate. Va fi un corp de cladire pentru buncar, langa sectia de Radioterapie. Cu buncarul suntem avansati, imediat dupa ce finalizam SF trecem la proiectare si constructia buncarului. Vom primi aparatul, este lansata achizitia acceleratorului pe care il vom primi de la MS prin Banca Modiala, pentru radioterapie. Este un accelerator tip IMRT, cu care se pot trata bolnavii de cancer. E important si pentru economia spitalului, pentru ca fiecare procedura este decontata de Casa de Asigurari si va fi decontata cu o valoare mai mare decat cea de acum, cu aparatul vechi, pe care il avem”, spune pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.
O alta cladire se va inalta in locul in care in prezent se afla parcarea ambulantelor, in curtea Clinicilor Noi. Aici se va ridica o constructie cu cel putin 6 etaje, care urmeaza sa adoposteasca cea mai mare parte a sectiilor Spitalului Municipal.
„In partea stanga, catre Adam Muller Guttembrunn, va fi un corp de cladire de 6 sau 7 niveluri, in functie de PUZ. Acolo vor fi blocurile operatorii si vor fi sectiile, noi incercam, daca se va putea construi, pana la 7 niveluri, sa ducem si Oncologia acolo, Radioterapia, ca sa nu se mai plimbe bolnavii de cancer de pe Marasesti pana la Clinici ca sa isi faca tratamentul. Eventual, daca va fi loc, sa aducem si Cardiologia”, a completat pentru opiniatimisoarei.ro managerul spitalului Olimpia Oprea.
Tot in acest proiect este prevazuta si inaltarea cu inca un nivel a cladirii deja existente.
„Prima etapa ar fi constructia buncarului, a doua etapa constructia noului corp de cladire, ca sa putem sa mutam activitatea din cladirea veche, si in a treia etapa va fi extinderea cu inca un nivel a cladirii existente”, a mai spus managerul Spitalului Municipal.
Insa, pentru ca toate acestea sa fie posibile, este nevoie ca terenul care apartine Spitalului Municipal, sa fie dezmembrat, pentru ca, in prezent, si Parcul Botanic este inscris in CF-ul spitalului.
Odata cu solicitarea de dezmembrare a CF-ului existent, reprezentantii Spitalului au cerut municipalitatii ca o parte din Parcul Botanic, din aproprierea Clinicilor Noi, sa ramana in inscrisurile unitatii, pentru a amenaja un spatiu verde, de care sa beneficieze bolnavii.