Daca iti place cafeaua cu multa spuma, cum ar fi cappuccino, este posibil sa fii obsesiv si dominant, in timp ce, daca iti place cafeaua cu lapte, faci tot posibilul pentru a-i multumi pe cei din jurul tau, relateaza Daily Mail in editia electronica.
Doctorul in psihologie Ramani Durvasula a efectuat un studiu pe 1.000 de bautori de cafea. in cursul cercetarii au fost evaluate mai multe tipuri de personalitati si de trasaturi psihologice: introvertiti, extrovertiti, rabdatori, perfectionisti, entuziasti, circumspecti, sensibili, cutezatori etc.
Consumatorii de cafea neagra au fost descrisi ca fiind oameni directi, care nu suporta prostiile. Le plac lucrurile simple, pot fi tacuti, suparaciosi si rigizi. A fi taiosi si nepasatori face parte, de asemenea, din comportamentul lor.
Bautorii de cafea cu lapte sunt mai inclinati catre nevroza si foarte dornici sa ii multumeasca pe cei din jur.
Le place sa se intreaca in a-i ajuta pe ceilalti, insa nu prea au grija de propria persoana.
Cei carora le place cafeaua instant sunt mai degraba delasatori, comozi si le place sa amane lucrurile.
Indivizii care sunt atrasi de bauturile dulci, cum ar fi cafeaua cu frisca, sunt cutezatori si considerati a fi niste copii mai mari care si-au pastrat gusturile si sensibilitatile specifice copiilor, avand sufletul mereu tanar. Ei nu iau intotdeauna cele mai bune decizii si pot fi nechibzuiti. in acelasi timp ei sunt cei care dau tonul.
Cei carora le place cafeaua decofeinizata, cu multa spuma, au tendinta de a fi obsesivi, dominanti si foarte atenti la detalii.
in studiul descris in cartea doctorului Durvasula „Esti ceea ce mananci: Schimba-ti atitudinea fata de mancare, schimba-ti viata”, oamenii au fost pusi in fata unor situatii comune ce au inclus statul la coada si planificarea unor petreceri. Participantii erau rugati sa aleaga dintr-o varietate de scenarii. Apoi subiectii au fost intrebati daca beau cafea si ce comanda de obicei.
Darvasula a aratat ca, in ciuda materialului interesant adunat in timpul studiului, „nu este nicio deosebire intre caracterizarea facuta pe baza cafelei comandate si cea facuta pe baza semnelor astrologice”.