TIMISOARA. In luna iunie, executia lucrarilor pe bulevardul Cetatii din Timisoara ajunsese la jumatate, iar santierul trebuie sa se incheie in septembrie anul viitor.
Peste vara s-au realizat o parte dintre lucrarile de refacere a terasamentulului caii de rulare a tramvaiului, inlocuirea sinelor si montajul cablurilor in intersectia str. Gheorghe Lazar – bd. Cetatii – str. Closca. Insa mai sunt multe de facut.
Pe segmentul Gheorghe Lazar pana la Torontalului a fost finalizata reteaua de apa si canalizare, reteaua electrica, reteaua de telecomunicatii si tubulatura pentru sistemul de irigatii. Zeci de stalpi metalici pentru alimentarea cu energie electrica au fost deja instalati.
Traficul se desfasoara in continuare pe partea dreapta a bulevardului Cetatii dinspre str. Gheorghe Lazar spre Calea Torontalului, iar pe partea stanga a bulevardului Cetatii se circula in regim de sens unic de la str. Gheorghe Lazar pana la intersectia cu str. Matei Basarab. Aceste masuri de circulatie se mentin pana in luna noiembrie.
Ultimele imagini de pe santier, filmate de la inaltime cu drona, duminica, ne-au fost trimise de un cititor opiniatimisoarei.ro, caruia ii multumim.
Va reamintim, lucrarile sunt executate de Porr Construct, care s-a asociat cu alte 7 firme, si sunt prevazute sa dureze 3 ani, dintre care primele 6 luni au fost dedicate proiectarii. Amplasamentul a fost predat constructorului de vechea administratie in septembrie 2020.
Porr Construct e lider de asociere, iar tert este Porr Bau GmbH, in timp ce subcontractanti sunt Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic Romania, Manro SRL si SC Pesit Rom SRL.
In total, trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare. De asemenea, vor fi construite piste de biciclete, se va extinde spatiul verde, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si refacerea a 10 statii de tramvai.
Modernizarea Bulevardului Cetatii trebuie sa fie gata in septembrie 2023.
Constructorii primesc pentru lucrare peste 17 milioane de euro cu TVA.