Opinia Timisoarei

Statuia lui Adi Barar, fostul lider al formatiei Cargo, a fost dezvelita, la Timisoara. Au trecut 3 ani de la moartea artistului. Foto

TIMISOARA. Dupa trei ani de la moartea artistului, Adi Barar, fostul lider al formatiei Cargo, are statuie la Timisoara, in Parcul Alpinet de langa Terasa Flora.

CITESTE SI: ‘La revedere, El Monumental!’, un eveniment emotionant marca Druckeria pe Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara, inainte de demolare 

Aceasta a fost dezvelita marti, in prezenta oamenilor care nu l-au uitat pe muzician.

Statuia este la scara 1:1 si se numeste „Adi Barar- Marea Trecere”, fiind realizata de Lidia Saskia Menczel.

„Lucrarea il reprezinta pe muzician cu instrumentul sau, imbracat in tinuta de concert (cu ochelarii, vesta si esarfa caracteristica), detaliu dorit de catre comanditarii lucrarii, familia, prietenii si membrii trupei Cargo. Adrian Barar este infatisat trecand printr-o poarta, un simbol metaforic al trecerii intre lumi”, se preciza in documentatia de atribuire a monumentului.

Pe poarta stau scrise cateva versuri din piesa „Aproape de voi”: „Nu stiu cat timp mi-a mai ramas/ Dar vreau vreau sa mi-l petrec/ Cu voi care mi-ati fost alaturi la bine si la greu/ Si de-o fi si eu sa mor/ Nu vreau sa va intristati/…Ii multumesc Celui de Sus/ Ca mi v-a dat prieteni buni/ Si nu-s singur pe acest drum”.

Initiativa realizarii acestui monument a venit din partea activistului civic Corneliu Vaida. Firma Constructim din Timisoara a fost cea care a intocmit proiectul si a obtinut autorizatiile pentru construirea statuii, respectiv a acoperit cheltuiala cu executia lucrarii artistei Lidia Saskia Menczel.

Adi Bărar, liderul trupei timisorene Cargo, una dintre cele mai iubite din Romania, s-a stins in martie 2021.

Exit mobile version