TIMISOARA. O solutie ieftina si deloc complicata pentru amenajarea locuintei o reprezinta stickerele decorative, care au inlocuit incet-incet tapetul si picturile pe pereti. in plus, acestea dau si o nota de originalitate casei. Autocolantele de pereti au calitati destul de greu de gasit la alte solutii decorative: se lipesc usor si se dezlipesc la fel de usor, dau frau liber imaginatiei, sunt originale, sunt ieftine si exista o gama variata de modele.
Conceptul stickerelor de perete a aparut in anul 2005, dar a ajuns mai cunoscut in 2007, mai ales in Franta. Motive ca sa ne decoram casa cu astfel de autocolante sunt suficiente. si au aparut si la noi destule locuri de unde sa le putem cumpara. Sunt o sumedenie de site-uri care ne indeamna sa le incercam modelele expuse, la preturi destul de bune. Gasim de la modele cu animale, flori, copaci, frunze, fluturi, planete, oameni, pana la imagini abstracte si mesaje motivationale care se potrivesc atat la birou, cat si acasa. Autocolantele de pereti sunt numai bune pentru cei care vor sa-si personalizeze locuinta. Stickerul nu trebuie sa fie considerat ca un tapet cu imagini cu ape curgatoare sau campuri verzi, ci trebuie sa-l inlocuiasca de tot, cu bun gust si originalitate. in plus, musafirii raman cu siguranta surprinsi placut de ceea ce vad in casa.
Solutie simpla si originala
Fie ca v-ati luat o casa noua si vreti s-o decorati, fie ca v-ati mutat in chirie intr-un apartament cochet si vreti sa-l personalizati, fie ca vreti sa faceti o schimbare in casa, stickerele de pereti nici nu va fac mizerie in apartament sau in casa, nici nu va costa foarte mult. Preturile variaza in functie de dimensiunile stickerului. Exista autocolante de perete mici, cu 15-20 de lei, dar si stickere mari, de un metru si mai mult, care costa peste 250 de lei. Sunt si variante cu 50, 65 sau 85 de lei, pentru orice incapere din casa – bucatarie, sufragerie, baie, hol, dormitor sau camera copilului.
Autocolantele decorative sunt foarte usor de aplicat pe pereti. Spre deosebire de tablouri, stickerele decorative nu au nevoie de bormasina sau de burghie, ele doar se lipesc. Materialul din care sunt fabricate este unul de tip ”temporar”, numit si ”folie adeziva”, cu un adeziv putin mai puternic decat la autocolantele pentru masini. De dezlipit se dezlipesc la fel de usor cum se si pun pe pereti.
Sfaturi pentru aplicarea stickerelor
Inainte sa cumparam un sticker decorativ trebuie sa verificam cu ce au fost vopsiti peretii. Daca au fost proaspat zugraviti, este bine sa mai asteptam cateva zile pana se usuca asa cum trebuie, inainte de a lipi ceva pe ei. Nu este recomandat sa lipim autocolantul de perete pe tapet, deoarece acesta nu mai poate fi dezlipit deloc. Suprafetele precum peretii zugraviti cu var lavabil, peretii cu textura unei coji de portocala, cei cu aderenta, dar nu cu turturi sau cu zimti, sunt suprafetele ideale pentru lipit stickere. Cu cat suprafata pe care le vom lipi este mai putin poroasa, cu atat aderenta va fi mai mare.
Stickerul trebuie lipit cu atentie, deoarece orice imperfectiune a peretului este vizibila pe suprafata acestuia. Mai mult, daca peretii sunt umezi, autocolantul risca sa nu se lipeasca cum trebuie. Cat despre indepartarea lui de pe perete, operatiunea nu este complicata: pur si simplu se dezlipeste cu unghia un colt al acestuia. In caz de nevoie, se poate apela si la uscatorul de par. Odata ce e dezlipit, spatiul ramane liber pentru un alt sticker mai frumos… si poate chiar mai mare.