TIMISOARA. Circulatie lejera, fara ambuteiaje, pe 5 benzi de circulatie si o zona generoasa de trecere pentru pietoni. Asa ar arata Pasajul Jiul dupa operatiunea de largire promisa de Primaria Timisoara. O lucrare atat de asteptata de timisoreni intr-unul dintre cele mai fierbinti locuri din traficul din oras.
CITESTE SI: FOTO si VIDEO 3D! Cum va arata pasajul Popa Sapca din Timisoara, dupa extindere si modernizare!
Proiectantul dezvaluie intr-un film 3 D cum va arata Pasajul Jiul din Timisoara, pe sub calea ferata, la finalul lucrarilor de modernizare si extindere
Santierul ar fi trebuit sa inceapa deja, dupa promisiunile primarului Nicolae Robu, insa proiectul abia se afla la stadiul de licitatie. Primaria cauta o firma care sa execute lucrarile.
Cu alte cuvinte, avem desenele, sa vedem cine le transforma in realitate.
Potrivit proiectului, reactualizat recent de municipalitate, strada Jiul, care duce la pasajul cu acelasi nume, va avea patru benzi de circulatie, de la Splaiul Nicolae Titulescu pana la bulevardul Republicii. Pe sub pasaj vor fi insa cinci benzi de circulatie, doua spre strada Circumvalatiunii si trei spre bulevardul Republicii. Totodata, constructorii au analizat si posibilitatea modificarii inaltimii sub pasaj.
La inceputul acestei luni, primarul Nicolae Robu declara ca se asteapta oferte la licitatie pana in 27 octombrie, urmand ca apoi, dupa analizarea acestora si perioada de depunere a contestatiilor, sa aflam si firma constructoare. Edilul-sef sustine ca isi asuma deschiderea santierelor la cele doua pasaje deodata – Jiul si Popa Sapca.
„Imi asum sa gestionez simultan cele doua lucrari – Jiul si Popa Sapca – evident, avand grija ca perturbarea in oras, inevitabila, sa fie minimizata. Sa nu ne asteptam ca nu se va resimti in trafic faptul ca cele doua treceri intre zona de sud si cea de nord a orasului nu vor fi functionale la intreaga lor capacitate, pentru ca ele vor fi functionale, dar cu restrictii”, explica Nicolae Robu.
Lucrarile pentru largirea pasajului si a strazii Jiul sunt estimate la aproape 8 milioane de euro, adica exact 36,5 milioane de lei, bani care ar urma sa fie luati din bugetul local.