TIMISOARA. Lucrarile la cea mai lunga strada din Timisoara au inceput de ceva vreme, iar problemele nu au intarziat sa apara. Muncitorii au inchis circulatiei un tronson si au trecut la treaba. In unele zile insa, santierul pare parasit, desi a fost deschis inca de la inceputul lunii mai. Explicatia vine de la viceprimarul Dan Diaconu.
Peste 1,7 milioane de euro, adica aproape 7,7 milioane de lei, bani din bugetul local, se investesc in reabilitarea strazii. Lucrarile le fac muncitorii de la Societatea de Drumuri Municipale.
Se vor amenaja trotuarele, bordurile, gurile de scurgere, rigolele, pistele de biciclete si parcarile laterale, acestea din urma doar pe anumite portiuni, pentru ca in unele zone strada este foarte ingusta. Se repara insa doar tronsonul de la Calea Urseni pana la strada Hebe, aproximativ 4 kilometri.
Pe de alta parte, mai sunt de efectuat lucrari si la reteaua de canalizare, dar si la tevile de gaz. „In acelasi timp, pentru evitarea interventiilor ulterioare s-au acceptat lucrari de întregire a retelei de canalizare pe portiunea Drubeta – Martirilor, lucrari realizate de catre Aquatim, precum si investitia EON Gaz de inlocuire a retelei de gaz pe toata strada Muzicescu. Toate aceste lucrari, insa, nu afecteaza termenul de finalizare de 20 de luni si vor fi executate in paralel cu lucrarile de modernizare a strazii Muzicescu”, ne-a mai spus Diaconu.
Tot Societatea de Drumuri Municipale a lucrat si la strada Closca, unde au fost probleme destul de mari. La un moment dat, societatea nu a mai avut bani pentru cumpararea de materiale, asa ca reprezentantii Primariei Timisoara, prin Consiliul Local, au fost nevoiti sa faca o majorare de capital, de 4 milioane de lei. Potrivit sefului de la SDM insa, se lucreaza bine pe strada Musicescu.
„Am avut o majorare de capital, avem de toate, putem executa lucrari, suntem pe strada Muzicescu. Suntem la inceput acolo, sa vedem ce va fi, sigur ca vor aparea probleme, am inceput sa sapam, avem deja un tronson sapat, sunt probleme, e cea mai lunga strada din Timisoara. Am inceput sa lucram dinspre Girocului, dinspre Calea Urseni, ne vom indrepta spre Hebe. Sigur ca apar probleme, sunt tronsoane fara canal, tronsoane unde gazul trebuie inlocuit, dar lucram”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Octavian Bulboaca, directorul Societatii de Drumuri Municipale Timisoara.
Seful SDM spune ca anul viitor, in toamna, strada va fi redeschisa circulatiei.
„Anul viitor vom termina, sunt 30 de oameni care lucreaza acum acolo, suntem in termen cu ce ne-am propus pe moment”, a mai spus Octavian Bulboaca. Ramane de vazut cum se vor misca muncitorii.
Foto: Virgil Simonescu