Adrian Fulea purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, sustine ca medicul Radu Zamfir nu a dat niciul fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, iar epava avionului prabusit a fost gasita in aria indicata de STS.
„Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice si nu a reusit sa le trimita si sa le furnizeze. Epava avionului a fost gasita in zona in care a fost data harta STS, la marginea zonei respective, in zona indicata de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a gasit avionul prabusit. STS-ul nu a dat doua coordonate gresite. A dat o singura locatie, nu mai multe, una si buna. Au fost sapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe doua telefoane mobile diferite din doua retele de telefonie diferite si s-au primit aceleasi semnale din doua celule. Aceleasi informatii s-au primit din ambele celule, pentru aceeasi zona”, a spus Fulea.
Potrivit acestuia, STS nu face localizare si nicio interpretare a datelor.
„Nu facem nicio interpretare a datelor, datele sunt luate dintr-un sistem informatic, puse pe o harta si harta este trimisa inspectoratelor de urgenta. Interpretarea o face ISU, o face Jandarmeria, ei citesc harta„, a subliniat Adrian Fulea.
In conferinta de presa sustinuta marti, medicul Radu Zamfir a povestit ca, dupa prabusire, a acordat ajutor celorlalti si a luat legatura sa transmita coordonatele locului unde s-a prabusit aeronava. „A durat ceva pana ne-am gasit. Ne-am descurcat cum am putut, incercam sa-i ajutam pe toti. Am acordat ajutor cui era de acordat ajutor (…) Toata lumea si-a dat silinta sa faca ce a putut. (…) Eu m-am considerat mai putin vatamat si am folosit ce aveam, paturi, ca sa ii acopar. Am purtat echipament de motocicleta. Aveam geaca si cizme cu protectie. Imediat cum mi-a explicat cineva cum sa trimit coordonatele, le-am trimis. Imediat ce am putut sa fac un bilant, m-am preocupat sa sun„, a povestit el.
Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.