TIMISOARA. Practica in sistemul embedded, microcontrollere, curs de programare, identificare a fraudelor bancare sau web design ii asteapta pe tinerii de la Universitatea Politehnica!
Liga AC LABS, un proiect prin care companii IT din Timisoara sunt aduse in fata studentilor, a avut deschiderea marti seara. Studentii vor participa, pe parcursul semetrului II, la mai multe laboratoare in domeniul software.
„Proiectul vine in intampinarea studentilor cu promovarea activitatilor practice in cadrul unei firme. Sunt interese reciproce. Pe de o parte, studentul este pus in fata felului de a lucra intr-o companie, afla ce-l asteapta dupa terminarea studiilor si face un stagiu de practica ce-i prinde foarte bine, pe de cealalta parte, companiile sunt interesate sa preia studentii buni, care se evidentiaza“, a precizat Octavian Prostean, decanul Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.
11 companii participa la editia din acest an a Liga AC LABS. Grupuri de cate 15-20 de studenti vor participa in cadrul fiecarei companii la stagii de practica, vor dezvolta proiecte, vor afla pe ce se pune accentul intr-o multinationala si vor avea posibilitatea, la final de stagiu, sa ramana angajat in cadrul companiei respective. Asta, dupa ce muncesc mult si le dovedesc reprezentantilor firmei ca merita si au capacitatea si cunostintele necesare sa le fie oferit un job.
„Proiectul are ca scop crearea unui candru in care studentii din UPT sa participe la laboratoare sustinutede companii de specialitate din mediul privat“, ne spune Dan Tudor, coordonatorul din acest an al programului.
„Am primit deja vreo 200 de aplicatii pentru proiectul pe care vrem sa-l derulam cu studentii in cadrul laboratoarelor. Acum trebuie sa facem o selectie si sa pornim la drum. O sa trecem prin toate etapele derularii unui proiect: arhitecture, requirements, design, SW calibration, algorithms, SW testing, SW quality assurance“, ne-a spus Claudiu Danciu, reprezentantul unei companii din Timisoara.