Timp de o zi, studentii timisoreni s-au impuscat pe capete in cel mai nou joc la Cupa Poli. Laser tagul este un gen de paintball virtual sau un joc PC transpus in realitate. Este un joc de actiune intr-o arena uriasa in care este amenajat un labirint real cu o multime de obstacole special gandite si amplasate pentru a-ti usura sau, din contra, ingreuna misiunea, aceea de a distruge baza si adversarii.
Doua echipe, de maximum 10 persoane, se bat sa-si apere cele doua baze aflate pe diferite etaje. Jocul dureaza 20 de minute si fiecare membru al echipei incearca sa-si elimine adversarii tragand cu laserul in spate, in piept si in umeri, in acest fel urmand a castiga puncte.
Fiecare jucator primeste o vesta electronica si un pistol laser high-tech pentru a-si tinti adversarii cu un sistem infrarosu complet inofensiv. Tehnologia de joc este inspirata de un program de antrenament militar al armatei Statelor Unite – MILES – care consta în atingerea tintei adverse printr-un sistem cu infrarosu ghidat de o unda laser. Efectele vizuale sunt extraordinare: lasere, lumini infrarosu si mult, mult fum.
„Capturarea bazei este un punct cheie in jocul de Laser tag, ca si in cazul unui razboi real,unde se concretizeaza prin capturarea unui trofeu, de regula un steag din tabara adversa,care devine dovada reusitei si este o sursa de demoralizare pentru tabara inamica.
Orice echipa demna de acest titlu viseaza sa devina campioana. Jocul nu este unul usor,necesita tactica ,munca de echipa, rapiditate si eficacitate. Jocul de „capturare a bazei ” e un joc de tactica, de echipa, al carui scop este de a distruge baza echipei adverse. Bazele sunt de fapt un dom, semnalizat printr-un girofar intr-o anumita zona a labirintului bine definita. O zona albastra, cu un girofar albastru pentru echipa albastra, si o zona rosie, cu un girofar rosu pentru echipa rosie. Un jucator trebuie sa tinteasca baza de 5 ori fara sa fie dezactivat de catre un adversar si fara ca unul dintre coechipierii sai sa tinteasca si el spre baza in acelasi timp. Baza este dezactivata timp de 5 secunde intre fiecare tragere. Odata atinsa de 5 ori, ea va fi dezactivata 30 secunde si va aduce 2000 de puncte jucatorului care a distrus-o. Este important pentru fiecare echipa sa decida cine va ataca baza, cine il va proteja si cine ramane in apararea bazei proprii. Rolurile trebuie desemnate deci inaintea inceperii partidei. Jucatorii care ataca incearca sa distruga baza adversa, cei care ii apara vor incerca sa impiedice advesarii sa intre in baza”, spune Cristian Alexiu, unul dintre cei care practica acest joc.
La editia din acest an s-au inscris sase echipe la Cupa Poli. DTSsU, SixPAck, Nepotii, AC, BihorBar si Jaf. Cei mai buni in laser tag au fost declarati cei din Nepotii, iar pe locul 2 sunt cei de la Jaf. Castigatorii s-au ales cu o cupa si cu unvouvher de 200 lei la Megazone Timisoara, locul unde se poate juca acest joc.
FOTO: Dariana Dragos