Conform unui studiu care a implicat mai mult de 12.000 de oameni, consumul de opt sau mai multe portii de fructe si legume pe zi imbunatateste starea mentala, informeaza agentia Xinhua.
Cercetatorul Redzo Mujcic de la Universitatea din Queensland a declarat la un post de radio local ca orientarile actuale privind consumul de fructe si legume au fost in mare parte axate pe sanatatea fizica, si nu pe sanatatea mentala.
Acest studiu a urmarit alegerile oamenilor in ceea ce priveste fructele si legumele si a facut o evaluare a acestor preferinte in relatie cu nivelul de satisfactie, stres si vitalitate al persoanelor respective.
Starea de fericire se instaleaza pe masura ce fructele si legumele sunt consumate, insa exista nivele optime, a declarat acesta la Australian Broadcasting Corporation (ABC).
„Consumand aproximativ cinci fructe si cinci legume pe zi putem deveni mai fericiti decat suntem in mod obisnuit”, a afirmat Mujcic.
Nivelul optim de zece portii de fructe si legume consumate in decursul unei zile este atins de mai putin de 10 la suta din cei intervievati.
Sursa: ziaruldeiasi.ro